Vissza

Fodor Réka & MAOK

zenei formáció

Fodor Réka (ének, ütőhangszerek) és Maok (ének, gitár) koncertje két gyönyörű lélek találkozása, akik szeretnek a jelenben kibontakozó improvizációban kapcsolódni, ahol végül tökéletes harmóniák jönnek létre. Zenéjükben öröm, mélység, humor bontakozik ki a színpadon. 

 

Maok szlovák zenész, filmzeneszerző és multiinstrumentalista. Első darabjait tizenöt éves korában komponálta. Amellett, hogy filmzenéken dolgozik, élő koncerteknek, zenei workshopok szervezésének, valamint más zenészekkel és művészekkel való együttműködésnek szenteli idejét. Különböző művészeti területeken tevékenykedő emberekkel dolgozik, mint például a színház (Zuna, Argolla), pantomim, fotózás, meditáció, képzőművészet és költészet. Együttműködött Eniesa énekesnővel, aki egyik albumának címét is ihlette, és együtt vették fel az On The Surface című albumot közös projektjük, a Melme Arya részeként. További zenészek, akikkel Maok együtt dolgozott és alkotott: Vojtech Havel, Karel Babuljak és Maria Kmetkova. 

 

Fodor Réka erdélyi-magyar énekes, táncos, ütőhangszeres, aki a hagyományos éneklésmód és a modern hangkísérletezés között egyensúlyoz. Tanítja a muzsikálás művészetét egyéni és csoportos formában, illetve rendszeresen látható a színpadon koncerteken és változatos zenei performanszokban. Az Everness Fesztiválokon többször fellépett már, különböző formációkban. Számtalan ismert és elismert hazai és nemzetközi zenésszel dolgozott együtt.