INFORMÁCIÓ ÉS JELENTKEZÉS ÖNKÉNTESEKNEK

Minden, amit az önkéntességről tudni akartál

 

Ha még sosem voltál nálunk önkéntes, akkor kezdd ezzel a videóval! Tényleg ilyen: Pillanatképek az önkéntesek életéből. 

 

Ha már voltál, egyből kattints ide: Jelentkezési lap

 

Az Everness Fesztivált 2024. június 25. és július 1. között rendezzük meg Siófok-Sóstón a Siocamping területén. A fesztivál működtetéséhez keresünk önkénteseket, akik napi maximum 6 órában, a beosztás szerinti napokon, összesen 7 műszakban, anyagi ellenszolgáltatás nélkül ellátják a számukra kijelölt feladatokat.

Miért Önkéntesekkel dolgozunk?

Biztosan hallottál már a "win-win szituáció" kifejezésről, ami annyit jelent, hogy "nyerő-nyerő helyzet". Ez a játékelméleti kifejezés Neumann János magyar matematikustól származik, azt jelenti, hogy a felek tartósan és következetesen együttműködnek, így egy külső forrásból többletnyereményhez jutnak. Ez a többlet vezet el a "win-win-win" helyzethez, amelyből egy harmadik fél is részesül: ők a fesztivál vendégei.

Hiszünk abban, hogy az önkéntesen, lelkesen végzett tevékenység lelkületét, energetikáját nem pótolhatja semmilyen fizetett munkaerő. A vendégek felé az önkéntesek az Everness arcai, velük találkoznak a legtöbbet onnantól, hogy segítik a parkolást, üdvözlik őket a beléptetésnél, útba igazítják és biztosítják a fesztivál gördülékeny működését. Önkénteseink több mint a fele visszatérő önkéntes.

Azt, hogy te személy szerint mit nyersz majd ezen a fesztiválon az nagy mértékben rajtad múlik. Itt tényleg igaz az "Annyit kapsz, amennyit beleteszel." mondás. A korábbi évek során annyiféle pozitív tapasztalatról, változásról számoltak be önkénteseink, hogy nehéz lenne itt mindet felsorolni.

Általánosságban annyit ígérhetünk, hogy életed egyik legmeghatározóbb élményében lehet részed, ahol megélésekkel, kapcsolódásokkal, belső átalakulással gazdagodhatsz. A szervező csapat tagjaként több mint 200 veled hasonlóan gondolkodó társaddal része lehetsz ennek a nagy egésznek, A tudatosság ünnepének. Az egyik legjobb érzés amikor egyszer csak azt érzed, hogy a több ezer vendégnek te is adtál valamit, a munkádat, a mosolyodat, a figyelmedet és így megtapasztalhatod milyen érzés építő, alkotó tagjává válni ennek a közösségnek.

 

Mindezeken felül a segítségedért cserébe az alábbi, nem anyagi juttatásokban részesülsz:

- heti bérlet a rendezvény teljes idejére,

- sátorhely az önkéntes táborban (A szükséges felszerelésről magadnak kell gondoskodni pl. sátor, matrac, hálózsák. Egyéb szálláslehetőséget nem tudunk biztosítani.),

- napi két vegán főétkezés, reggel és kora délután,

- belépés az önkéntes bázisra, ahol kávé, tea, friss gyümölcsök várnak,

- díjmentes értékmegőrző és töltő használat,

- munkavégzéshez szükséges eszközök,

- 2 db önkéntes póló,

- 1 kezelés az önkéntes jóléti csapattól,

A közérdekű önkéntességbe az itt eltöltött idő beleszámít, erről igény esetén igazolást állítunk ki.

Amennyiben kedvet kaptál ahhoz, hogy önkéntesként részt vegyél a 2024-es Everness Fesztiválon, kérjük, hogy jelentkezz ezen a (hosszú és részletes) jelentkezési lapon: Jelentkezési lap.

Minden más, az önkéntessséggel kapcsolatos kérdéseddel keresd Karakas Kolinát az onkentesseg.everness@gmail.com emailcímen.