Vissza

Al Ghaoui Hesna

újságíró, író, reziliencia tréner

Al Ghaoui Hesna író, Prima Primissima díjas újságíró, egykori háborús tudósító és televíziós riporter, reziliencia tréner, a Félj bátran című könyv szerzője, aki korábban számos konfliktuszónában forgatott riportfilmeket.

Saját műsorával, a Bábellel elsősorban az emberi viselkedés mozgatórugóit járta körbe. Munkája során megdöbbenve figyelte meg a félelem pszichés és fizikai hatását, nemcsak a rettegő lakosságon, hanem a katonákon, a többi újságírón és saját magán is. Ezért kezdett később alaposabban foglalkozni a témával, amelyről könyvet is írt, Félj bátran címmel, amellett érvelve, hogy a félelmet lehet hajtóerőként is használni az életünkben, nem csupán háborús tudósítóként, hanem szülőként, társként, alkotóként, alkalmazottként vagy épp vezetőként a mindennapok során is.

Kétgyermekes anyaként a félelem-bátorság témájával a gyerekeket is megszólította a Holli, a hős és a Soha ne add fel című gyerekkönyveivel.

Legújabb kutatási témája a lelki alkalmazkodóképesség és a poszttraumás növekedés (PTG), amelyet egy Fulbright kutatói ösztöndíj keretében a kaliforniai Berkeley Egyetemen is tanulmányozott.

Munkája mellett a Hősök Tere kezdeményezés nagykövete és a tehetséggondozást támogató Edisonplatform gondolkodói körének tagja.