Valami vadiúj, csak... NEMIGAZ!

Somogyi Eszter

2022-06-01

Mert éppen, hogy nem új, hanem igencsak régi... sokszor ősi, kipróbált, bevált, elérhető, kisközösségi, működő. És most átélhető, megtapasztalható.

Nagyon régóta terveztük, hogy a fesztiválon nyitunk egy ilyen irányt. Szerettük volna meghívni a világ nagy tanítóit, hogy vezessenek minket közelebb ahhoz a mélyebb, ősibb, ugyanakkor gyakorlatisabb tudáshoz, amelynek ők birtokában vannak. Legnagyobb örömünkre, idén a Szakrális faluban ez is megvalósul.
Ebben a térben olyan szertartásokkal készülünk, amelyek az emberiség történetének korai szakaszát idézik meg, így lesz tűz körül éneklés, zenélés, tánc, valamint tisztuló szertartásokra elhozzuk a szauna egy ősi változatát, a CSERGÁt is.


/upload/files/2/cserga-692.jpg


A Szakrális Falu előadói között feltűnik majd Garra Peet holland törzsi tanító és Jaime Caso Villavicencio perui kecsua tanító is. Tordai Zsuzsa az észak-amerikai indián hagyományokról mesél, míg Kovács Imre Barna, Paulinyi Tamás, Somogyi István, Korbely Attila és Sólyomfi-Nagy Zoltán többek között a samanizmus és a totemizmus témáit járják körül.

 

Kedvezményes áron itt tudsz még BELÉPŐKET VÁSÁROLNI A FESZTIVÁLRA.