Tudatos ruhavásárlás a Spiri Shop webáruházzal

Szolgáltatói bemutatkozó

2018-05-16

A világ ruhaipari termelése 2000 és 2014 között megduplázódott. A gyártók hatékonyabban termelnek, a termékciklusok felgyorsultak. A ruhaipar rengeteg természeti erőforrást használ ki: ilyen például a gyapotmezők műtrágyázása, vagy a farmerek koptatásához szükséges víz. Egy átlagos fogyasztó egy átlagos ruhát napjainkban fele annyi ideig használ, mint 20 évvel ezelőtt. Ez felgyorsítja a ruhaipar szennyezőanyag kibocsátását. A leggyorsabban fogyó, úgynevezett fast- fashion ruhákat az előállítást követő egy éven belül már nem használják a vásárlók. Nem meglepő, hogy a nagy márkák vonakodnak környezettudatosabb irányba terelni az üzletet, a divatipar ugyanis egyre nagyobb fordulatszámon pörög, és a cégeknek tartaniuk kell egymással a lépést az árversenyben.
A Spiri Shopnál mi fontosnak tatjuk a környezet megóvását! Kollekciónk darabjait úgy válogatjuk össze, hogy az hosszú távon egy folyamatosan változó testre is megfelelő legyen.

Design:
Nadrágjaink nagy része, úgynevezett “free size” méretűek, melyek akár egy kismama növekvő pocakjára is tökéletesen illeszkedni tudnak és a szülés előtti utolsó napokig kényelmes viselet. Nem utolsó sorban gyakran találni olyan ruhadarabokat kínálatunkban, amik könnyen variálhatók. Ilyen az aladdin nadrág, a legtöbb szoknyánk, amiket kis ruhaként is lehet viselni. Az idei évtől a húzózsinóros nadrágjaink, amik két mozdulattal a rövid nadrággá alakítható, illetve a kis szoknyák, amik felsőrésznek is kiválóak.
Összességében elmondható, hogy nagyon kényelmes és praktikus ruhadarabok találhatóak nálunk.

everness PR cikkhez.jpg

Anyaghasználat:
Legtöbb termékünk bambusz rayonból készül melynek előnyeit nem tudjuk elégszer hangsúlyozni

1. Antibakteriális - megóv a szagoktól, frissnek érzed magad benne
2. A bőr nedvességét párologtatja - szárazon tart
3. Erősen szigetel - nyáron hűvösebb, hidegebb időben melegebb érzetet ad
4. A bolygó egyik legpuhább anyaga - imádni fogod a tapintását
5. Természetes UV védő - megvéd a bőrráktól
6. Hipoallergén - a természetes bambusz nem okoz allergiás reakciókat
7. A leginkább környezet barát szövet a földön

Történelmileg Ázsiában alkalmaztak először bambuszt, melyből kézzel papírt gyártottak. A modern gyártásnak köszönhetően viszont a bambuszpéppel már képesek voltak létrehozni bambusz rostot, melyből fonal és szövet készíthető. A bambuszfüvet addig zúzzák, míg vékony szálakká nem válik szét, majd ezt követően textilbe szövik és festik. A bambusz szövet egy természetes textil, aminek lágysága hasonló a selyemhez. Mivel a szálak kémiai kezelés nélkül készülnek, természetesen simábbak és lekerekítettek, nem élesek a bőr számára. Tökéletes azok számára, akik allergiás reakciókat tapasztalnak más természetes szálakkal, mint a gyapjú vagy a kender. Ellentétben a sok más anyagtól, a bambusz rendkívül lélegző. A bambusz szál keresztmetszetét mikrohézagok borítják, így a szövet jobb nedvességelnyelést és szellőzést biztosít. Ennek eredménye képpen viselője majd 2 fokkal hűvösebb a meleg időjárásban és észrevehetően melegebb a hidegben. Ráadásul antisztatikus és csökkenti az UV sugárzás 98%-át!

Elosztás:

A termékeink elosztása kapcsán mi abban hiszünk, hogy sokkal jobban kíméljük környezetünket, ha mi küldjük el vásárlóinknak termékeinket, mintha ők jönnének el hozzánk, így az online webáruház mellett tettük le voksunkat. A kereskedelem digitális globalizációja nem utolsó sorban segít a környezet megóvásában! Itt nem csak a kevesebb papír felhasználásra kell gondoljunk az email-ek és e-számlák
térnyerésével. A kiszállítás tekintetében is érezhetőek a zöld megoldások. Az interneten rendelt termékeket a kiszállító cégek egy jól optimalizált útvonalon szállítják ki, hiszen törekednek a költséghatékonyságra. Termékre lebontva ők kevesebb üzemanyagot használnak fel, mint végfogyasztók, akik saját autóikkal szállítják haza a megvásárolt árut. Megjelentek a csomagautomaták és rengeteg
csomagátvevő pont is üzemel már. Ráadásul már Budapesten is egyre több vállalkozásnak van kerékpáros futárja. Összességében elmondható, hogy a környezetbarát intézkedések segítenek az ellátási lánc újraszervezésében.

 

A Spiri Shop természetesen az Everness Fesztiválon is ott lesz, ha pedig nem bírjátok ki addig, akkor itt tudtok rendelni