Terítéken az Everness csapat

Somogyi Eszter

2018-11-27

Megkérdeztük a szervezőcsapat tagjait, ők mit tesznek napi szinten a testük-lelkük egészségéért… no lássuk!

 

Klein Csaba - fesztiváligazgató

Reggeli meditációval kezdem a napot, ezt követi valamilyen sporttevékenység. Rollerrel járok dolgozni és szelektíven gyűjtöm a hulladékot. Nem dohányzom.

 

Pintér Luca - marketingvezető

Napüdvözlettel indítom a reggelt. Vega vagyok, másfél éve nem iszom alkoholt, ám vizet és gyógyteákat annál inkább - és néha rámozdulok valamilyen szénsavas cuccra. A használt ruháimat segélyszervezetnek adom és nem vásárolok olyan cégtől, amiről biztosan tudom, hogy gyerekmunkásokat foglalkoztat. Igyekszem minimalizálni a műanyaghasználatot, mindig van nálam szatyor. Szelektíven gyűjtöm a hulladékot, tömegközlekedéssel járok. Blogolok, főkeg saját magam okulására, hogy tisztán lássam: ami ma megrengeti a világomat, holnapra pillangószárny-lebbenéssé válik.
Minden nap rájövök, hogy #mindmeghalunk és erre fel is hívom mindenki figyelmét, ezért igyekszem a jelenben élni.

 

Géczy Katinka - projektvezető

Reggelente szeretem napüdvözlettel indítani a napot, de ez nem mindig jön össze. Tantra jógára és masszázsra járok, szeretem a futóversenyeket és a tömegközlekedést használom. Heti rendszerességgel látom a pszichológust, hogy még jobb csapatvezető legyek. Nem iszom cukros, szénsavas üdítőket, 2 éve vega vagyok, piacra járok szupermarket helyett. A használt ruháimat leadom, de vigyázok a ruháimra, cipőimre nem követem a trendi divatot. Szelektíven gyűjtöm a hulladékot, a szerveset komposztálom a kertemben, Everness kulacsom és termoszom van, az irodában repohárból iszom, minimalizálom a műanyaghasználatot, mindig van nálam vászontáska a vásárláshoz.

 

Klein-Szőke Viktória - programigazgató

Reggelente általában meditálok vagy jógázom, minden héten sportolok, és sokat járok kirándulni. Általában csapvizet iszom saját kulacsból, nem fogyasztok állati eredetű ételeket és italokat, nem szoktam cukrosat, szénsavasat inni. Mindig van nálam szövet bevásárló táska, szelektíven gyűjtöm a hulladékot. Bodywork csoportokra járok önmagam fejlesztéséért, Access Consciousness kurzusokra pedig önmagam és mások segítéséért, valamint ilyen kezeléseket kapok és adok másoknak is a könnyed élet elősegítéséért. Különböző önismereti előadásokon és csoportokon veszek részt, ebben a témában igen sokat olvasok. A mindennapjaim elengedhetetlen része az önmegfigyelés, igyekszem nyitott maradni.

 

Lukács-Nagy Magdi - irodavezető, pénzügy

9-10 éve járok önismeretre. Ez idő alatt sok módszert kipróbáltam és volt amit meg is tanultam. Dolgozom magamon a hétköznapokban, figyelem magam a reakcióim és az érzéseim. Amit aktívan végeztem még és sajnos az utóbbi időben nem volt időm beilleszteni a mindennapi életbe… a tánc, sport és a meditáció. Most ez az egyik cél, hogy több időm legyen magamra és ezek is visszakerüljenek az életembe. Vegán vagyok, nagyon odafigyelek arra mit eszem. Gluténmentes és fehércukor-mentes ételeket fogyasztok. Piacra járok és igyekszem minél kevesebb zacskót használni. Szelektíven gyűjtöm a hulladékot.

 

Majoros Viki - kiemelt partneri kapcsolattartó

Kerülöm az egészségtelen és sok mesterséges adalékot tartalmazó élelmiszereket. Ha az időjárás engedi, bringával járok mindenhova - ez segít a napi testi és szellemi felfrissülésben. Ezen kívül gyakran meditálok, kezelem magam a Pránanadi gyógyító technikájával, amely feltölt, energetizál és hozzájárul ahhoz, hogy közelebb kerüljek magamhoz, valamint hogy egészséges és teljes életet élhessek.

 

Varzsik Dóri - nemzetközi projekt kordinátor

Táncolok. Minden nap, mindig, mindenhol. Néha futok, kondizom, erősítő edzésre járok. Megpróbálok annyit aludni, amennyit csak tudok, de ez soha nem éri el azt, mint amennyit kéne. Igyekszem pozitív maradni, főként olyan dolgokkal szemben, amiken nem tudok változtatni (mondjuk hogy ma is esik az eső). 
Az év legtöbb napján diétázom (se liszt, se tej, se cukor). Egyébként diétáznék én az év összes napján is, de nagyon szeretem a hamburgert és a csokit. Mindkettő hozzájárul a lelki egészségemhez. :D Mindig megpróbálok figyelni a környezetemre, és őszintének lenni magammal. Halálra idegesítem a kollégáimat, hogy mit lehet a szelektív szemetesbe dobni, és mit nem (egyébként ki van írva az iroda falára).
Tömegközlekedéssel járok (aminek mondjuk a fő oka, hogy se jogsim, se kocsim).
Az Evernessnél dolgozom.

 

Dr. Szolnoki Gergely - műszaki vezető

Próbálok jól lenni, jól csinálni bármit, amit csinálok, helyesen kommunikálni, jó nyomokat hagyni. Egyebekben a helyzeti, intuitív alapon, hullámokban érkező ihletkor történő, hol rövid meditációk, hol (jellemzően reggel vagy este) hosszabbak, nem-programszerű részei a napjaimnak. Enni is azt eszem, ami felé a testem hajt, köszöni, jóban vagyunk. Igyekszem elkülöníteni a vágyaimat a szükségleteimtől. (Természetesen nem zárják ki egymást.) Minimalista vagyok, nagyon kevés dolgom van, de azok tartósak, funkcionálisak, szükségesek (igen, az autóm is ilyen, bár jól jönne egy nagy hatótávú Tesla.) ;)
Lehetőség szerint szelektíven gyűjtök. Lehetőség szerint. Avagy igyekszem kerülni a szükségtelen környezeti terhelést.
Az Everness missziók, projektekcsapat motiválnak arra, hogy ne mondjak le teljesen az emberiségről, amit párszor már megtettem, nyilván. Most, egy indokolatlanul hosszú átmeneti időszak végén végre újra azt csinálhatom, amit szeretek, amihez értek, és láthatom, hogy mindennek haszna is van. Legalább is, remélem. És igen. Van "A" Kulacsom is és "A" Bögrém is. Nélkülük, és "A" Serpenyőm nélkül nem élném túl.

 

Kovács Miklós - önkéntesszervező

Néhány éve rendszeresen Tantra jógázom ami testi, pranayama és meditációs gyakorlatokat is tartalmaz. Emellett rendszeresen alkotok pasztellel, a kettőt összevonva egyedi csakra sadhana-t végzek. Saját magam készítem a vegán ételeimet. Napi szinten végzek néhány perc közösségi szolgálatot önkéntesen, önkénteseknek. Naponta 2-3 liter vizet iszom.

 

Somogyi Eszter sajtóreferens

Igyekszem odafigyelni a gondolataimra és egyre tisztábban kommunikálni őket. A mindennapjaim része a meditáció, másokat és saját magamat is támogatom, gyógyítom a Pránanadi nevezetű energetikai kezeléssel. Örömtáncot tartok hetente egyszer, mert nap mint nap tapasztalom a tánc öngyógyító, sejtfrissítő és kedélyjavító hatását. Nagyon sokat kirándulunk, ami részben kötelesség is, lévén három kutyánk van. Nem felejtem el, hogy mindenki tanító, a legnagyobb számomra talán a fiam. Szelektíven gyűjtöm a szemetet, komposztálunk a kertben. Nem iszom alkoholt, cukros italokat és nem dohányzom.

 

180915_EvernessINY_061.jpg