Pozsgai Nikoletta Everness Nagykövet

Interjú

2017-12-11

Örömmel mutatjuk be nektek Pozsgai Nikolettát, az Everness Nagykövetét, aki női személyiségfejlesztő tréner, trénerképző, kineziológus, életmód tanácsadó- és terapeuta, MéhNővér, 7 női önfejlesztő könyv írója. Fogadjátok szeretettel vele készített interjúsorozatunk első részét.

Everness: Köszöntünk mint az Everness Nagykövetét! Miért döntöttél úgy, hogy vállalod a nagykövetséget? 

P.N.: Köszönöm a köszöntést! Az Everness a körülményeink változásaihoz szükséges belső változást segít megteremteni. A fesztiválon jelen lévő megannyi előadó, segítő foglalkozású, zenész és maguk a programok lehetővé teszik, hogy az, aki fejlődni szeretne kipróbálja és megtalálja, mi működik az ő számára.

De az Everness jóval több annál, minthogy egy kiállításként tekintsünk rá. Az Everness számomra egy életélmény, ahol a szinkronicitás, az együttlét öröme, az együtt teremtés és a flow mind megtapasztalható lehetőségek. A tudatos jelenlét, s közben az intuitív ráhagyatkozás segít a résztvevőknek eljutni oda, ahol a következő lépést meg tudják tenni saját folyamataikban. Legyen az akár információ, felismerés, megtapasztalás-élmény – gazdagodnak a fesztivál végére és feltöltődve térnek haza egy jobb hétköznapi valóság megteremtése felé elindulva. Ezek olyan célok, olyan értékek, amit én is fontosnak tartok, emiatt szívesen állok a rendezvény mellé.

 

Everness: Eddig mindig különleges helyszínnel készültél, mint tavaly a Tündérkert vagy a Szer-Elem Sátor. Hogy születtek ezek az ötletek, hogy valósultak meg?

 

tündérkert

  

P.N.: Ó, igen. Csodás terek születtek. S bár a megálmodásában és a szervezésben vezető szerepet töltöttem be, a megvalósulásához sokunk együttműködése és konkrét munkája volt szükséges. 2 napon át dolgoztunk vele, összesen 14-en, a jurta és a labirintus útjainak megépítésén, a belső térkialakításokon át, az egészen 4 méter magasban lévő díszítésekig. A Tündérkertet egy labirintus vette körül, ahol bejárható volt a test-lélek-szellem hármassága, az úton idézetekkel, kapukkal, spirálutakkal. Az Arany Jurta arany-bíbor tere az anyaméhet idézte meg, a méháldásoknak és női köröknek adott teret. A Szer-Elem sátor vörös tere az Életfával, a közepén csodás nőiségbe, férfi erőbe és szer-elem-be avató szertartásoknak adott helyet. A megvalósuláshoz sokunk együtt-működése volt szükséges, mely önmagában is mindig csapat-építő hatású. Fontos a rugalmasság is, hiszen amit a fejünkben elképzelünk, az nem feltétlen úgy valósul meg, bár sokszor még szebb és jobb megoldások születnek a helyszínen. Valódi együtt-alkotás ez. Ahogy a programok többsége is ilyen; csapatmunka, ahogy a csapat magját képező Méhnővérekkel hívjuk: szer-szövés. A szer-elemét szőjük bele a térbe és a programokba. 

 

Everness: A következő fesztiválra egy Édenkerttel készültök. Ez már a nevében is különlegesnek ígérkezik.

 

P.N.: Igen, egy igazi Édenkertet álmodtunk az Everness szívébe, szer-elem teret teremtve. Mind vízióban, mind megvalósításban izgalmas, hogyan tudjuk megjeleníteni és főként az Éden rezgésminőségével feltölteni a teret. Olyan programokkal készülünk, mely az érzékeket, érzékszerveket is megcsiklandozzák és a részvevőket is bevonják majd. Sok fontos előadásnak is a helye lesz, mind női, mind férfi és párkapcsolati témákban. Nagy hangsúlyt kapnak a méherő ébresztő meditációk, méháldások az Éva sátorban, és a szexualitással, intimitással kapcsolatos felszabadító-gyógyító programok a Lilith sátorban. A férfiak számára külön a férfi energiarendszert aktiváló áldásadás is lesz újra, ezúttal az Ádám sátorban. Ismét lesz NőiségbeAvató, Férfi Erőbe Avató és Szer-Elembe Avató szertartásunk, az utolsó estére pedig kifejezetten a gyönyör rezgésterébe utazunk egy tantrikus programmal.

 

Everness: Úgy túnik, ez nem csak különleges, hanem kifejezetten izgalmas is lesz. Az Édenkerti programjaid mellett tartasz még előadást az Evernessián és részt veszel a szombati kerekasztalbeszélgetésen is. Hogy bírod mindezt?

 

Everness_Edenkert

 

 P.N.: Azért megyek és azért megyünk, hogy mindazt, akik vagyunk, megmutassuk. Azt a valóságot, amiben hiszünk és magunk is élünk, azt kinyissuk a résztvevők számára. Év közben a budapesti Grál Házban, illetve az ország különböző területein tartunk hasonló programokat. Ilyenkor összejövünk és összeadjuk, amink van – tudásainkat, lelkesedésünket, erőforrásainkat, jelenlétünket. Ebből az együttből mindig csoda születik. Olyasvalami, ami visszaadja az emberek hitét abban, hogy lehet másként is élni. Hogy amiben a szívükben hisznek, az valósággá válhat. Arra adunk példát az életünkkel, jelenlétünkkel, hogy ez megvalósítható. Ezt pedig nagyon bírom! Ezek mellett az Everness élményért is megyünk; nekünk mint programtartók számára a flow mellett az öröm és a „jó élni”, „az együtt könnyebb” és a „ha akarjuk minden megoldható” érzésért.

 

Everness: Jó látni, hogy ugyanazon dolgozunk, és még jobb tapasztalni. De tényleg érdekel a válasz, hogy lehet ezt bírni? És most nem csak az Evernesses jelenlétedre gondolok, hanem a sok ügyre, amit viszel, a programokra, képzésekre, amiket tartasz. Emellett könyveket írsz, vezeted a Grál Házat, családod és háztartásod is van. De ezeket tartsuk meg legközelebbre!

 

P.N.: Azt hiszem ez már maga a női önmegvalósítás kérdésköre, annak megannyi izgalmas kérdésével a küldetéstől, az életszervezésig, időgazdálkodásig. Térjünk rá vissza!

 

 

Everness: Köszönjük, hogy vállaltad az Everness Nagyköveti szerepét és kiívánunk az Édenkerthez minden jót, ami csak kellhet. A beszélgetést pedig hamarosan folytatjuk! 

 


 

Pozsgai Nikoletta Everness Nagykövet

Pozsgai Nikoletta a Női Önmegvalósítás Kincsestárának (N.Ő.K.) alapítója. 2005 óta vezet női kört, 2006 óta tanítja a Női Erőforrás Aktiváló Mozgásformát a Női Energia Fitneszt (NEF), 2010 óta vezet kifejezetten szakrális nőiséget visszatanító programokat az általa életre hívott AranyAsszony Iskolában. Nevéhez fűződik a Nők Itt és Most oktatási keretprogram kidolgozása, mellyel online és személyes formában fejlődhetnek a nők az önmegvalósítás minden területén a női egészség, pénz, karrier témáktól a párkapcsolat, család, szakrális nőiség területéig; módszereket kaphatnak a női teljesség útjának megéléséhez.Életszemlélete a Szinkron ÉletRendszerben fogalmazódott meg, melynek lényege az önazonos, szinkronisztikus, a Nagy Egész áramlásával összehangolódott, együtt-teremtési út. Tanításaiban hangsúlyt fektet a férfi-női egyensúlyra, a férfi és a női erő ébresztésére. Küldetésében a férfiak és nők közötti új szövetséget szorgalmazza, az új valóságot teremtő párbeszéd mentén. 

 

Tudj meg többet: www.noionmegvalositas.hu