Nekem a tudatosság...

2018-05-10

Mindenkinek mást jelent, abban mégis egyetértenek, általa boldogabb, színesebb, önazonosabb lehet az életünk. Az Everness, a Tudatosság Fesztiválja korábbi-idei fellépőit kérdeztük arról, mit is jelent számukra a tudatosság, mi jut róla eszükbe.


“A tudatosság számomra azt jelenti, hogy megfigyelem mit és hogyan csinálok, mit érzek. Egy nagyon finom jelolvasó rendszert alakítottam ki minderre. Tény, hogy melós, de megéri!”
Palya Bea

Palya Bea.jpg

„Ne túléljük, éljük meg az életünket!”
Jakupcsek Gabriella

„Abban hiszek, hogy a gondolkodást kell átalakítani. Megtanulni, hogy ne problémát lássunk egy helyzetben, hanem megoldandó feladatot. Elfogadni egy élethelyzetet és megpróbálni együtt menni vele és nem az ellenállást választani. Megérteni, hogy miért kaptuk, mi benne a tanulási lehetőség. Nem csak spontán tenni valamit egy-egy szituációban, hanem eldönteni, hogy akkor mi most hogyan szeretnénk reagálni. Megfigyelni, hogy mit kezdünk a napi sokezer fejünkben keringő gondolattal, nyakon tudunk-e legalább néhányat csípni belőlük, hagyjuk-e általuk bántani magunkat vagy másokat, vagy éppen hogy nem hagyjuk.”
Sebestyén Balázs

„Képes vagyok egyfajta külső szemlélőként ránézni az életemre, nem sodródom, hanem döntéseket hozok, felelősséget vállalok, beleállok abba, ami mellett döntöttem.”
Soma Mamagésa

„A tudatosság számomra azt jelenti, hogy a testemmel, a lelkemmel és a környezetemben lévő emberekkel folyamatosan őszintén kommunikálok. Hogy egyiknek sem hazudok. És egyiket sem mérgezem.”
Garami Gábor

"A tudatosság alapfeltétele annak, hogy az érzelmek által felkorbácsolt életet-átélésünket visszacsitítsuk az egyensúly állapotába."
Laár András

„Hiszem, hogy a mindennapi gondolatkavalkád, a világban keringő és felénk érkező gondolatáradat kiiktatható. Az elme olyankor lecsendesedik, ezzel segíti az önvalónkkal való kapcsolódást. Nekem ebben a hangfürdők nagy segítséget nyújtanak.”
Bársony Bálint 

12195089_10206920268139511_98520733355973457_o.jpg