Átmenet

Szolgáltatói bemutatkozó

2018-05-30

Vissza a természethez, vissza a természetes anyagokhoz, vissza a kézműves ruhákhoz, ékszerekhez, vissza önmagunkhoz és a bennünk élő Istenhez.
Ez az eredeti célja az Átmenet boltnak, mely az elsők között kezdte meg tevékenységét ezen a területen, több mint húsz éve.

Kelet és nyugat, múlt és jövő, tradicó és modernitás; Átmenet - boltunk nem véletlenül kapta ezt a nevet.
A szépség ideálja és az anyag minősége meghatározó szerepet játszik a válogatásnál.
Személyes kapcsolataink az alkotókkal szereteten, és olyan szép érzéseken alapulnak, amelyben az elfogadás, bátorság és nyitottság játssza a legnagyobb szerepet.
Nagyon fontosnak tartjuk a kelet és a nyugat kapcsolódását, ezekkel a termékekkel, és a személyes baráti kapcsolataink révén is segítve több távoli kultúra közelebb kerülését.

 

DSC_6996.jpgTermékeink ázsiai kézművesektől származnak. Minden darabot egyedileg és személyesen válogattunk össze, olyan kisebb műhelyekből és kézműves mesterektől, akik a saját életük révén, személyes létüket építik bele a műveikbe. Termékeink között a tradicionális keleti és afrikai motívumoktól, a modern ázsiai és nyugati mintákon át, mindent megtalálni, ami a mai kor remix kultúrájában egy kreatív alkotó számára megfogalmazódhat.

Filozófiánk közé tartozik a viselet, vagy öltözködés, mint önkifejezés, az ékszerek, mint sakrális viseletek, és azok jelentésének megfelelő védelmező szimbolikája.
A bőr talpú cipők segítik a földdel való kapcsolatot felvenni, egy igazi pamut ruha segíti az emberi test oxigénfelvételét, nem is beszélve arról, ha növenyi festésű. A selyem anyag a szellemhez segít közelíteni. Az ezüst és a réz, a hold, illetve a vénusz féme révén igazi drágakövekkel mesebeli életérzést adhatnak a viselőjüknek. Ezek sokunkat megérintenek belülről, és azt érezhetjük, hogy egy másik világ lakói lettünk, az életünk boldogabb, és kiegyensúlyozottabb lehet.


A körülöttünk és rajtunk lévő tárgyak, olyan tükrök, melyek önmagunkhoz visznek közelebb, és egyszer csak elégedetten megtelve és gazdagon érkezhetünk meg önmagunkhoz. Ami kint, az bent.... Mindezt igazi valóságnak megélve. Az, amit nem lehet elmondani, vagy megmutatni, csak megélni. Az életnek a legmagasabb szintjében lenni.

Az Átmenet természetesen az Everness Fesztiválon is ott lesz, addig pedig Facebookon nézelődhettek.

 DSC_6614.jpg