A hetedik te magad légy!

Pintér Luca

2018-10-23

A hetessel jelképezik a világmindenség struktúráját, a teremtés matematikai alapon működő univerzumát, az idő ciklikus törvényét, a hét napjait, az ünnepek időtartamát, a tér vegytanát, a hangsor hét hangját és még sorolhatnánk.
Mi pedig a hetedik Evernessre készülünk.

A hetes mindenütt ott van. Legyen az vallási, természeti, mesebeli vagy tudományos téma. Babonák és mitoszok épülnek köré.
A csakrák száma hét, a menórán hét gyertyát gyújtanak, honfoglaló vezéreink heten voltak, van hét főbűn, hét erény, hét szabad művészet és hétfejű sárkány.
Van hétmérföldes csizma, hétpecsétes titok, a világnak hét csodája, a hét tengernek ördöge és, ha már ördög, a rossz gyerekben abból is hét van.

 hetes_csakra.jpg

De mi van ezzel a sok hetessel?

A legkézenfekvőbb, hogy először a természettel szoros közelségben élő emeberek, a Hold hét- és huszonnyolcnaponkénti periodikus változására felfigyelve, kisebb egységekre bontották az időt. Egy év 12 Holdhónap. A Holdhónap valójában 29 napból és még néhány órából áll, ezért a Soláris év azaz Nap év nem teljesen egyezik vele. A kis csúszást négyévenként korrigáljuk egy szökőnappal. A természetet tovább figyelve rájöttek, hogy az emberi testnek is van egy hétéves ciklusa, a gyerekek az első végén kezdenek fogat váltani, a második hét éves periódus a pubertás és igy tovább. Azóta a tudomány is bizonyitotta, hogy az emberi test hétévenként sejtszinten is megújul.

Az Everness, ha sejtszinten nem is újult meg, de az biztos, hogy sokat változott az első fesztiválhoz képest. 
Ami nem változik, hogy a teljes csapat egész évben azért dolgozik, hogy a programok érdekesek, színvonalasak legyenek, hogy mindig meglegyen az érzés, ezért érdemes volt eljönni. Legyen egy előadás, egy mondat, ami elindít, ami felemel, hogy megtalálhasd és meghaladhasd önmagad. Ismerj meg egy utat a sok száz közül, amin járva az lehetsz, aki mindig is voltál. Ehhez pedig nem kell hétfmérföldes csizma.

Egyszerre van távol és nagyon közel a hét évvel ezelőtti kezdet, együtt fejlődtünk a fesztivállal, sokunknak teljesen megváltozott az élete.
tiéd, hogy alakult? Voltál az első Evernessen? Mi történt veled azóta?
Meséld el, ha nem hétpecsétes titok! :)

 hetes_2.jpg