Zsolnay Gergely
séf, táplálkozástudományi szakember, kertészmérnök

"Közel 20 éve foglalkoztat az egészséges életmód, tudatos táplálkozás, gasztronómia, alternatív (ősi) mozgásformák, emberek, természet, környezetvédelem, fenntarthatóság és mindezek kapcsolatrendszere.
Tanulmányokat folytattam környezetvédelem, mezőgazdaság (MATE-Kertészmérnök), gasztronómia (szakács szakmunkás) illetve táplálkozástudomány területén (SOTE-MSc), hogy első kézből juthassak hozzá a fent felsorolt témákban releváns tudáshoz.
Az elméleti tudás kiváló alap, de az igazi erő a gyakorlati tapasztalatban rejlik, így a mai napig is ezeken a területeken aktívan tevékenykedek.
Életutam meghatározó része a tanítás, mely révén igyekszem minél több emberhez eljuttatni a megszerzett tudás gyakorlatba ültethető esszenciáját. "
Zsolnay Gergely: Executive Chef - The Planteen / Flow Specialty Coffee Bar & Bistro
Zsolnay Gergely
A tudatos ÉTEL-út tervezés alapjai
Vegan Garden előadói színpad
vasárnap, 2022-06-26., 15:00 - 16:00
Az előadásban közel 20 év esszenciáját adja át egy kertészmérnök, séf és táplálkozástudományi szakember szemével az előadó. Megtudhatjuk mi a kapcsolat és mi a közös a termőföld és a bélrendszerünk között, hogyan regenerálhatjuk mindkettőt.
Honnan érkezik az étel az otthoni és az éttermi konyhánkban?
Mit hordoz magában?
Mik a veszélyek és mik az esélyek?
Mi tart egy fiatal felnőttet egyazon pályán 20 éven keresztül?
Hogyan segít 3 látszólag különálló szakma összekapcsolása abban, hogy az emberek valós tudáshoz és esélyhez jussanak egy fenntarthatóbb és egészségesebb élet reményében?
Mik a legfontosabb titkolt veszélyforrások a 21. századi modern gasztronómiában és táplálkozásban?
Vágyak és ágyak - avagy hogyan jutunk vágyaink révén betegágyba és mi lehet a kiút?
Az előadáson olyan kérdéseket feszeget az előadó amelyek ritkán vagy még soha nem merültek fel - vagy senkinek nem érdeke válaszolni rájuk...
Antal Évi, Bergovecz László, Cseh Ágnes, Dr. Iller Barbara, Szabó Zoltán, Zsolnay Gergely
Etikus, egészségtudatos, fenntartható táplálkozás- kerekasztal beszélgetés
REMIND - TUDATOSSÁG - A szellem otthona
szerda, 2022-06-22., 16:00 - 17:30