Vissza

Szitás Hajnal Tünde

EatAware Tudatosan egyél alapítója

Szitás Hajnal Tünde a kognitív viselkedésterápia eszköztárával segít az embereknek felismerni és leküzdeni az érzelmi evést, hogy az étel ne érzelmi kapaszkodó, hanem tápláló erőforrás legyen.

A Budapesti Műszaki Egyetem Számítógépes és Kognitív Idegtudomány mesterszakán végzett, majd továbbképezte magát a funkcionális táplálkozás és a kognitív viselkedésterápia területén.

Saját élményei inspirálták arra, hogy megértse, miért fordulunk ételhez stressz vagy negatív érzelmek hatására, és hogyan alakíthatunk ki tudatosabb étkezési szokásokat. Munkája során a biológiai, környezeti és érzelmi tényezők együtthatását vizsgálja, hogy gyakorlati megoldásokat nyújthasson azoknak, akik szeretnének megszabadulni a túlevéstől és kiegyensúlyozott kapcsolatot kialakítani az étellel.

Workshopjai és konzultációi során segít a résztvevőknek felismerni és megérteni saját evési mintáikat, valamint eszközöket ad a kezükbe a tartós változáshoz. 

Az EatAware alapítójaként egy olyan mobilapplikáción dolgozik, amely hatékony támogatást nyújt a stressz- és érzelmi evésben érintettek számára a mindennapjaik során. 

Előadásaival inspirál, gyakorlati támogatást nyújt, és segít a hallgatóknak abban, hogy kiegyensúlyozottabb és tudatosabb kapcsolatot alakítsanak ki az étellel.

Szitás Hajnal Tünde
EverNEXT - Miért eszünk, ha nem vagyunk éhesek? Az érzelmi evés háttere és megoldásai
REMIND - TUDATOSSÁG - A szellem otthona
önismeret
vasárnap, 2025-06-29., 09:30 - 10:00

Miért nyúlunk az étel után stresszes helyzetekben? Hogyan hat az agyunkra az étel, és miért válhat az étkezés egyfajta megkönnyebbüléssé vagy meneküléssé?

Az előadáson feltárom az érzelmi evés biológiai és lelki hátterét, és megoldásokat kínálok azoknak, akik szeretnének kiszabadulni az érzelmi evés csapdájából.

Gyakorlati tippekkel, érthető magyarázatokkal és inspiráló gondolatokkal várlak!

 

Szitás Hajnal Tünde
Miért eszünk akkor is, ha nem is vagyunk éhesek? - ELŐADÁS
FÖLD-ELEM tér
vasárnap, 2025-09-14., 09:15 - 10:15

Miért kívánunk édességet, amikor valójában nem vagyunk éhesek? Mi köze van az érzelmi evésnek az idegrendszerünkhöz, a gyerekkori mintáinkhoz és a társadalmi szokásokhoz?

Az előadáson feltárjuk, hogyan különböztethető meg a biológiai és az érzelmi éhség, és milyen kulturális, valamint transzgenerációs hatások formálják étkezési szokásainkat. Segítek megérteni az érzelmi evésed üzenetét, és rálátni a mögötte húzódó mélyebb szükségletekre, hogy az étel helyett valódi módon tudj újra kapcsolódni önmagadhoz.

Gyakorlati eszközökkel és könnyen beépíthető technikákkal támogatlak, hogy az étel ne érzelmi kapaszkodó legyen, hanem újra tápláló erőforrásként szolgáljon.