Vissza

Pál Feri

Katolikus pap, mentálhigiénés szakember

2000-től a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetének munkatársa, ahol lelkigondozói, mentálhigiénés, szociális munka mesterképzés, valamint családtudományi és család-terápiás mesterképzés szakokon tanít.

Az általa létrehozott mentálhigiénés szolgálatot teljesítő közhasznú alapítvány évi mintegy 250 programot szervez. Évente több mint 300 előadást tart művelődési házakban, közintézményekben. Az elmúlt öt évben mintegy 150 cégnél, vállalatnál tartott előadást.

Az előadások tematikája meglehetősen tág, érinti a spiritualitást és a társadalomtudományokat. A közösségi és családi konfliktusoktól, a személyes lelki egyensúly kérdésein és a párkapcsolati, házassági problémákon át a transzcendenciához fűződő kapcsolat problematikájáig terjed.

Pál Ferenc katolikus papként is fontosnak tartja, hogy az előadásai mindenkinek szólhassanak: bárki bejöhet, nem kell semmi elvárásnak megfelelni, elég a hallgató nyitottsága. Előadásaira jellemző egyrészt a strukturáltság és az érintett szakirodalom intenzív használata, másrészt a stand-up comedyből ismert közvetlen, gyakran csapongó, humoros történetek mesélésére is építő stílus.

Eddig hat önálló könyve jelent meg és több mint 20 kötetben találhatók írásai.