Lénárt Gitta
nyersétel szakértő
Eredetileg elektronikai tervező mérnökként dolgoztam, ám gyermekeim születése után elkezdtem kutatni, hogy hogyan is élhetnék egészségesebben.
Feltettem magamnak a kérdést, hogy mi volt az ősember fő tápláléka? Arra jutottam, hogy a természet adta, feldolgozás és manipuláció nélküli élelmek - a zöldségek, a gyümölcsök, az olajos magvak - fogyasztása lehet a kulcs egy teljesebb, egészségesebb élethez.
Az évek során küldetésemmé vált megmutatni az embereknek a természetes táplálkozás gyógyító hatását, szépségeit és fortélyait.
Könyveket írok, tanfolyamokat tartok, életmód táborokat szervezek mindazoknak, akiket érdekel ez az életforma, hogy segítsem őket az egészség felé vezető úton.
Fermentáljunk együtt bélflóra barát, immunerősítő és gyógyító ételeket!
Megtanítunk néhány finom fermentált étel készítésére, miközben mindent megtudhatsz a bélflórádról, és a bélflóra barát táplálkozásró
"A halál a bélben lakozik" - mondta Hyppokratesz.
És ott lakik a bélflóránk is! Az egészségünk pedig a bélflóránkon múlik. Az előadással egybekötött bemutatón nem csak fermentálni tanítalak meg, hanem azt is megtudhatod, hogy mivel tarthatod karban a bélflórádat, és hogy őrizheted meg az egészségedet hosszú távon. Nem csak különleges szuperételek savanyítását tanítom meg, hanem megtudhatod azt is, hogyan készül a gyógyhatású kovászosuborka.
Élő ételek a hétköznapokban - gyakorlati tanácsok kezdőknek. A tudatos életmód szerves része a tudatos táplálkozás, és ha csak egy kicsit is belegondolunk, hogy milyen ételek táplálnak bennünket a legjobban, rá fogunk jönni, hogy a minél érintetlenebb, természetes ételek a legegészségesebbek. Igen ám, de mindezt hogyan valósítsuk meg a gyakorlatban, milyen eszközöket, milyen alapanyagokat kell beszerezni, amikor elindulunk ezen az úton. Ehhez próbálok segítséget adni, több, mint 10 éves tapasztalattal a hátam mögött.
Mindenkinek jut belőle kóstoló.
Nyers növényi étel készítés és kóstoló.
Milyen jelentősége van az enzimeknek a táplálkozásban? Az élő ételek fontossága.
Feltöltés alatt, nézz vissza később.
Nyers növényi étel készítés és kóstoló.
Nyers növényi étel készítés és kóstoló.
A nyers és a vegán ételek rejtelmei.
A nyers növényi étrend sejtmegújító, fiatalító, regeneráló hatásáról fogok beszélni, mik az enzimek, mi az emésztési leukocitózis, és milyen szerepe van a növényi rostoknak az emésztésünkben. Hány százalékban fogyasszunk élő ételeket, és milyen legyen a napi étrend. Az előadás végén válaszolok a felmerült kérdésekre.
Nyers növényi étel készítés és kóstoló.
Az egészséges emésztés kulcsa fermentált ételek fogyasztása. Megmutatjuk, hogy a savanyú káposztán túl is van élet. Növényi "sajtok" és zöldségek változatosan.
A böjt tisztító és immunrendszert erősítő hatása egész szervezetünkre pozitív hatással bír.
De hogyan készülhetünk fel rá jól, és mi az, amire mindenképpen oda kell figyelnünk, hogy biztonságos és hatékony lehessen számunkra a böjtölés?
És mi az, amire - testünkre gyakorolt jótékony hatásain túl - taníthat minket a böjt?
Éhségeink valódi tárgyának felismerése, függőségeinktől való szabadulás, önmagunk meghaladása. A böjt megtisztulás - testnek és léleknek