Vissza

Lénárt Gitta

nyersétel szakértő

Eredetileg elektronikai tervező mérnökként dolgoztam, ám gyermekeim születése után elkezdtem kutatni, hogy hogyan is élhetnék egészségesebben.

Feltettem magamnak a kérdést, hogy mi volt az ősember fő tápláléka? Arra jutottam, hogy a természet adta, feldolgozás és manipuláció nélküli élelmek - a zöldségek, a gyümölcsök, az olajos magvak - fogyasztása lehet a kulcs egy teljesebb, egészségesebb élethez.

Az évek során küldetésemmé vált megmutatni az embereknek a természetes táplálkozás gyógyító hatását, szépségeit és fortélyait.

Könyveket írok, tanfolyamokat tartok, életmód táborokat szervezek mindazoknak, akiket érdekel ez az életforma, hogy segítsem őket az egészség felé vezető úton.

Antal Vali, Lénárt Gitta
Különleges és finom erjesztett ételek házilag
Manna
csütörtök, 2018-06-21., 13:00 - 14:45

Fermentáljunk együtt bélflóra barát, immunerősítő és gyógyító ételeket!
Megtanítunk néhány finom fermentált étel készítésére, miközben mindent megtudhatsz a bélflórádról, és a bélflóra barát táplálkozásró

"A halál a bélben lakozik" - mondta Hyppokratesz.

És ott lakik a bélflóránk is! Az egészségünk pedig a bélflóránkon múlik. Az előadással egybekötött bemutatón nem csak fermentálni tanítalak meg, hanem azt is megtudhatod, hogy mivel tarthatod karban a bélflórádat, és hogy őrizheted meg az egészségedet hosszú távon. Nem csak különleges szuperételek savanyítását tanítom meg, hanem megtudhatod azt is, hogyan készül a gyógyhatású kovászosuborka.

Lénárt Gitta
Élő ételek a hétköznapokban
Spiri Shop Lounge
szombat, 2018-06-23., 10:00 - 11:30

Élő ételek a hétköznapokban - gyakorlati tanácsok kezdőknek. A tudatos életmód szerves része a tudatos táplálkozás, és ha csak egy kicsit is belegondolunk, hogy milyen ételek táplálnak bennünket a legjobban, rá fogunk jönni, hogy a minél érintetlenebb, természetes ételek a legegészségesebbek. Igen ám, de mindezt hogyan valósítsuk meg a gyakorlatban, milyen eszközöket, milyen alapanyagokat kell beszerezni, amikor elindulunk ezen az úton. Ehhez próbálok segítséget adni, több, mint 10 éves tapasztalattal a hátam mögött.

Lénárt Gitta
Nyers vegán ebéd készítés és kóstoló
Manna
szombat, 2018-06-23., 13:00 - 14:45
Zöldségekből, gyümölcsökből és magokból készítünk egy főételt és egy édességet, sütés, főzés nélkül.
Mindenkinek jut belőle kóstoló.

 

Antal Vali, Lénárt Gitta
Erjesztett ételek kóstolása
Manna
hétfő, 2018-06-25., 11:00 - 11:45
Az Everness fesztivál első napján együtt fermentálunk zöldségeket. Az erjedés csütörtökön beindult, most a fesztivál utolsó napján megnézzük, hogy milyen lett az állaguk, megkóstoljuk, milyen lett az ízük.

 

Lénárt Gitta
Mit jelent az élő étel?
Kert
szombat, 2019-05-04., 12:15 - 13:15
Az élő ételek olyan növényi táplálékok, zöldségek, gyümölcsök, magvak, amelyeket hőkezelés nélkül fogyasztunk azért, hogy a bennük található értékes tápanyagokat megőrizzük. "A salátán túl is van élet", vagyis szeretném azt megmutatni, hogy nyers növényi alapanyagokból is lehet teljes értékű, ízletes és gyönyörű ételeket varázsolni, ráadásul egyszerűen. 
Lénárt Gitta
Nyers vegán reggeli készítés - zöld puding gyümölcsökkel
Manna
csütörtök, 2019-06-20., 09:15 - 10:15

Nyers növényi étel készítés és kóstoló.

Lénárt Gitta
Az enzimek jelentősége a táplálkozásban, élő ételek
Jurtafalu
csütörtök, 2019-06-20., 13:00 - 14:00

Milyen jelentősége van az enzimeknek a táplálkozásban? Az élő ételek fontossága.

Geszler Dorottya, Kata Siri Sant Kaur, Lénárt Gitta, Stöhr Gréta
Kerekasztal beszélgetés - Egészséges táplálkozás
EVERNESSIA
csütörtök, 2019-06-20., 17:00 - 18:30

Feltöltés alatt, nézz vissza később.

Lénárt Gitta
Nyers vegán reggeli készítés - nyers zabkása
Manna
péntek, 2019-06-21., 09:15 - 10:15

Nyers növényi étel készítés és kóstoló.

Lénárt Gitta
Nyers vegán reggeli készítés - nyers kenyér, pecsenyezsír
Manna
szombat, 2019-06-22., 09:15 - 10:15

Nyers növényi étel készítés és kóstoló.

Lénárt Gitta
Nyers vegán étrend, gyakorlati kérdések és válaszok
Jurtafalu
szombat, 2019-06-22., 12:00 - 13:00

A nyers és a vegán ételek rejtelmei.

Lénárt Gitta
Az élő ételek jótékony hatása a szervezetre
Spiri Shop Lounge
szombat, 2019-06-22., 14:00 - 15:00

A nyers növényi étrend sejtmegújító, fiatalító, regeneráló hatásáról fogok beszélni, mik az enzimek, mi az emésztési leukocitózis, és milyen szerepe van a növényi rostoknak az emésztésünkben. Hány százalékban fogyasszunk élő ételeket, és milyen legyen a napi étrend. Az előadás végén válaszolok a felmerült kérdésekre.

Lénárt Gitta
Nyers vegán reggeli készítés - növényi tejek
Manna
vasárnap, 2019-06-23., 09:15 - 10:15

Nyers növényi étel készítés és kóstoló.

Lénárt Gitta
Sajt helyettesítők - sós és édes probiotikummal
Manna
péntek, 2020-06-19., 10:45 - 11:45
Király Ági, Lénárt Gitta
A fermentálás csodája
Online tér
péntek, 2020-06-19., 14:00 - 15:00

Az egészséges emésztés kulcsa fermentált ételek fogyasztása. Megmutatjuk, hogy a savanyú káposztán túl is van élet. Növényi "sajtok" és zöldségek változatosan.

Lénárt Gitta
Sajt helyettesítők - sós és édes probiotikummal
Manna
szombat, 2020-06-20., 10:45 - 11:45
Lénárt Gitta
Sajt helyettesítők - sós és édes probiotikummal
Manna
vasárnap, 2020-06-21., 10:45 - 11:45
Lénárt Gitta
Nem csak kenyérrel él az ember - avagy a böjt aspektusai
BALANCE SZÍNPAD
egészséges táplálkozás
szombat, 2023-06-24., 14:45 - 16:00

A böjt tisztító és immunrendszert erősítő hatása egész szervezetünkre pozitív hatással bír.

De hogyan készülhetünk fel rá jól, és mi az, amire mindenképpen oda kell figyelnünk, hogy biztonságos és hatékony lehessen számunkra a böjtölés?


És mi az, amire - testünkre gyakorolt jótékony hatásain túl - taníthat minket a böjt?

Éhségeink valódi tárgyának felismerése, függőségeinktől való szabadulás, önmagunk meghaladása. A böjt megtisztulás - testnek és léleknek