Vissza

Feldmár András

pszichoterapeuta

Pszichológus, pszichoterapeuta, a Kanadai Pszichológusok Egyesületének örökös tagja. 1940-ben született Budapesten, tizenhat éves korában megszökött Magyarországról, és Kanadáig meg sem állt, ahol előbb matematikus, majd később pszichológus és pszichoterapeuta lett.

1974-ben ismerkedett meg R. D. Laing skót pszichiáterrel, aki elméleti és gyakorlati munkásságában radikálisan megkérdőjelezte a 20. századi pszichiátria dogmáit. Ez a találkozás egy életre meghatározta a tudományos munkásságát, a világhoz való viszonyát. Laing tanítványaként, barátjaként és szakmai örököseként végzi tevékenységét. Számos nemzetközi pszichoterápiás kutatást vezet, végez Európában, Kanadában és az USA-ban. Dolgozott többek közt az ENSZ megbízásából Ukrajnában és Koszovóban.

A mai napig aktívan dolgozik Kanadában és az USA-ban terapeutaként, tanít, illetve számos szervezet számára végez tanácsadói munkát. Évente egy alkalommal jön néhány napra Magyarországra, ahol az általa alapított Feldmár Intézet Közhasznú Nonprofit Kft. által szervezett programokon előadásokat tart, workshopokat vezet.