Magyar
Kosár
0
0 Ft
Vissza

Bach Éva

alternatív mozgásterapeuta és testkapcsolat tréner

Amikor 30 évesen, sokéves zen meditáció és jógagyakorlás ellenére, rosszindulatú daganatos megbetegedéssel diagnosztizáltak, át kellett értékelnem az önmagamhoz és a körülöttem élőkhöz, az élethez és a halálhoz, Istenhez és a testemhez fűződő viszonyomat. Felismertem, hogy a teljes és örömteli élethez számomra nem a határok feszegetése, a szükségletek, az érzések és az érzelmek elvetése, esetleg lábbal tiprása felé vezet az út, hanem egy megengedőbb, elfogadó, melegszívű és szeretetteljes megismerésen keresztül. És később azt is észrevettem, hogy ezzel nem vagyok egyedül: sokan szeretnének szeretettel fordulni önmaguk felé, melegszívű, érzelmeiket és határaikat tiszteletben tartó, őszinte kapcsolatokra vágynak.
Ma már életminőséget javító mozgásterápiás, jóga és szomatodráma foglalkozásokat vezetek ebben a szemléletben. Életcélom a folyamatosan javuló életminőség, amely számomra egy olyan kimeríthetetlen és végtelen feladat, amely az én és a nem-én (egyén-egyén, egyén-társadalom, egyén-környezet) viszonylatában már rövidtávon is túlmutat az igények és vágyak öncélú kielégítésén, és egy globális, vagy akár uiverzális életminőség javuláshoz vezethet.

Bach Éva vagyok, alternatív mozgásterapeuta és testkapcsolat tréner, a plus size jóga első magyarországi képviselője. Terápiás eszköztáramban a szomatodráma, a jóga, a fókuszolás orientált technikák egyes elemei, és a zen légzés, zen meditáció szerepelnek. Alternatív mozgásterapeuta és hatha jóga oktató képzésemet 15 év hathajóga gyakorlással és 10 év zen meditációs tapasztalattal a hátam mögött kezdtem el. Gyógyítóként 2016 óta szerepelek az egészségügyi szakdolgozók országos nyilvántartásában.
Kiemelt érdeklődési területeim között a civilizációs ártalmak (pl. stressz, hormonegyensúly, elhízás és ülőmunka káros hatásai), a daganatos megbetegedések és a pozitív testkép, testkapcsolat szerepelnek.