Kosár
0
0 Ft
Vissza

Acharya Shree Shankar

indiai spirituális tanító (IN)

V. Guru Prasad Sharma, a világ előtt Acharya Shree Shankar néven ismert misztikus filozófus, spirituális tanító 1986. november 14-én látta meg a napvilágot, egy brahmin (hindu papi) család gyermekeként. Dél-India, Bangalore nevű városában nevelkedett. Már nagyon fiatalon érdeklődést mutatott a szent iratok és a meditáció iránt. 5 éves korától vedikus tanulmányokat folytatott és mély meditációs technikák gyakorlásába kezdett nagyapja mentorálásával. A körülötte élő felnőttek csodagyereknek tartották. 8 évesen megkapta Upanayana beavatását, innentől kezdve hindu körökben is tanítóként ismerték el.


12 évesen egy súlyos buszbaleset áldozata volt, ahol 30 ember közül ő volt az egyedüli túlélő. Ez a tapasztalás sorsfordító erővel bírt az életében. A halál-közeli élmény és a barátok elvesztésének fájdalma tudatát, a születés és elmúlás természetének valódi kutatása felé fordította. A külvilág is egyre inkább igényt tartott felismeréseire. 17 évesen elnyerte az első díjat az állami filozófiai vita versenyen. Mélyebbre és mélyebbre merült a meditációban, de tehetsége a földi tanulmányokban is megmutatkozott. Érettségi után Ázsia egyik leghíresebb egyetemén folytatta tanulmányait mérnöki-karon.
A sors azonban közbeszólt...
Édesanyjaként szeretett testvérét is elvesztette egy balesetben. Ezután úgy érezte nem nyugodhat tovább amíg fel nem ismeri a végső igazságot. Mindent maga mögött hagyva, egy hátizsákkal Észak- Indiába utazott. Három évet Rishikeshben, a Himalaya hegység lábánál töltött.
Számos jógival találkozott, akik tanításukkal gyakorlataikkal segítették útját. Végül teljesen egyedül két évig gyakorolt. 2008 októberében elérte a legfelsőbb megvilágosult állapotot felismervén önmagát az abszolútként. A remeteségből megváltozva, önmaga csendességeként tért vissza Dél-Indiába. A jelenlétében érződő békesség és szeretet azonban nem maradt rejtve a környezetében élők elől. Napról napra több és több ember kereste fel vallási, vagy faji hovatartozástól függetlenül spirituális útmutatásért, gyógyúlásért, áldásért.
Új meditációs technikák átadásával (pl: AUM Meditation, Chakra-Mudra Meditation, Emotion Therapies, Kundalini meditation) segítette az emberek kiteljesedését.

Utazó tanítóként kezdett tevékenykedni. India 45 külőnböző városába látogatott el és vezette az embereket az önismeret útjára. Tanítványai meghívásra bejárta Ázsiát és Európa számos országát (Magyarország, Olaszország, Franciország, Görögország, Szlovénia, Spanyolország, Portugália, Dánia ). Elvonulások, meditációs tréningek, jóga gyakorlatok, satsangok és személyes beavatások által segít és kínálja mindenkinek a belső szabadság, önismeret, egyszóval: a teljességben élt élet lehetőségét.