Kosár
0
0 Ft
Vissza

Peruzzi Boglár

előadó

Nagyon fiatalon kezdődött ez a szenvedély a kártyákkal és különösen megragadtak titokzatos szimbólumai és azoknak a metafizikai értéke. Immáron 17 éve foglalkozom velük és gyűjtöm is őket. Elsősorban a régebbi stílusú kártyákat kedvelem és innen is ered a nevem. A középkori dolgok nagyon vonzanak és a kártyák reneszánsz-kori Olaszországból származnak. Az első paklimat 16 évesen festettem meg, amit személyre szabottan készítettem valakinek.

Már a kártyák készítésénél is rengeteg dolgot megértettem és akkor nyílt meg nekem igazán a tarot. Természetesen mai napig tanulunk új dolgokat, mert ez egy végtelen történet, mivel ez az eszköz mindig tartogat számunkra valami újat, valamit, amire nem is gondoltál.

Ezért is kezdtem el bloggolni és vloggerkedni ebben a témában. Először csak kártya ajánlókat készítettem, de végül ezek elsősorban tanító jellegű eladásokká váltak. Emellett a metafizika és a vallástörténet is nagyon érdekelt, ami nagyon jól illeszkedik a kártyákhoz, hisz mindegyiknek külön metafizikai története van.
Különösen lebilincselőnek tartom a jelképek mélyebb tartalmát és ha ezt csak mint filozófiai eszközt tanulmányozzuk, már önmagában is rengeteg választ ad megannyi kérdésre. Szokták mondani, hogy nem lehet tudni a miére a választ. Erről nekem az a tapasztalatom, hogy pont ezekre válaszol ez a misztikus eszköz.