Ők már biztosan itt lesznek velünk 2018-ban

A közel 300 fellépő listája folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszanézni!

Vissza

Layanda

zenekar

A Layanda zenekar magyar és indiai zenei alapokon, valamint az improvizáción nyugvó világa, formabontó módon próbálja megtalálni a világ zenei párhuzamait. Az együttes tagjai sajátos módon kapcsolódnak a Magyarországon kívüli kulturális színtérhez. 2016-ban együtt koncerteztek a világhírű Pandit Rajeev Janardan szitárművésszel és Estas Tonne gitárossal is, valamint elkészítették a Rupa Butikja című egész estés dokumentumfilm zenéjét.
A csapat koncertjein tradicionális dalok találkoznak közel-keleti ritmusokkal, mindez nagy ívű improvizációkkal fűszerezve. Az 5 tagú együttes 5 zenei diplomával rendelkezik 3 földrészről és már meghívást kapott az Egyesült Államokba és Mexikóba is.

 A koncert vendégzenészei: Netanel Goldberg és Mitsch Kohn

Netanel Goldberg a zene, a muzsikálás egy olyan fajtáját műveli, amely túlmutat kultúrákon, iskolákon, zenei stílusokon és világnézeteken. Hangja és énekstílusa mintha egy másik világból szólna át, hogy az elveszettnek hitt érzéseinket, érzelmeinket feltámassza és kivirágoztassa.
És éppen ez az, amiben nagy hasonlóságot lehet felfedezni Fodor Réka zenéhez való hozzáállásában és megszólalásában, nem véletlen, hogy a gitárzseni Estas Tonne olyan sűrűn és előszeretettel hívja mindkettejüket koncertjeire egyenrangú partnerének!

Ugyanez a zenéhez való univerzális hozzáállás jellemzi a Layanda tagjainak minden megmozdulását. Ezért is lehetett a tavalyi, Netanellel és Mitsch Kohnnal közös jam koncert olyan extatikus közönségsiker, és ez az együttműködés fog még nagyobbat robbanni 2018 nyarán, hiszen a zenészeken keresztül megnyilvánult világok és terek nagyszínpados környezetben tehetik igazán nagyszabású produkcióvá ezt az egyedülálló zenei világot!