Fesztivál blog

Küldetésünk a tudatosság

Küldetésünk a tudatosság

2018-01-19

Az Everness mozgalom 2013-ban alakult, azzal a céllal, hogy olyan közösséget hívjunk életre, amelynek tagjai egymást segítve juthatnak el az önismeret és a társadalmi felelősségvállalás magasabb fokára.


Hisszük, hogy csakis ezen ébredés során válhatunk öntudatos és egyben környezettudatos emberekké, az önismeretből fakadó tudatosság kialakításában pedig óriási szerepe lehet egy elfogadó, támogató közegnek, amelyben mindenki az érdeklődésének, beállítottságának megfelelő módszerek segítségével törekedhet a fejlődésre, test, szellem és lélek egységének megvalósítására.

Miért zöld az Everness?

Értékrendünk a környezettudatosság

Miért zöld az Everness?

2018-01-18

Fesztiválunk fő üzenete a tudatosság az emberi élet minden területén. A tudatos életvitel mellett, mint a tudatos gondolat, mozgás, a tanulás, az öngyógyítás, és a gyereknevelés, vagy az étkezés mellett, tudatában kell lennünk saját életterünknek is. A környezet-tudat az az átfogó minőség, amely mentén megérthetjük a körülöttünk zajló világ és a minket befogadó természet mintáit, folyamatait és kapcsolatait.

Pozsgai Nikoletta Everness Nagykövet

Interjú

Pozsgai Nikoletta Everness Nagykövet

2017-12-11

Örömmel mutatjuk be nektek Pozsgai Nikolettát, az Everness Nagykövetét, aki női személyiségfejlesztő tréner, trénerképző, kineziológus, életmód tanácsadó- és terapeuta, MéhNővér, 7 női önfejlesztő könyv írója. Fogadjátok szeretettel vele készített interjúsorozatunk első részét.


Everness: Köszöntünk mint az Everness Nagykövetét! Miért döntöttél úgy, hogy vállalod a nagykövetséget? 


P.N.: Köszönöm a köszöntést! Az Everness a körülményeink változásaihoz szükséges belső változást segít megteremteni. A fesztiválon jelen lévő megannyi előadó, segítő foglalkozású, zenész és maguk a programok lehetővé teszik, hogy az, aki fejlődni szeretne kipróbálja és megtalálja, mi működik az ő számára. De az Everness jóval több annál, minthogy egy kiállításként tekintsünk rá.

Fő az egészség - Alternatív egészségnap Dunavarsányban

Herendi Péter

Fő az egészség - Alternatív egészségnap Dunavarsányban

2017-12-03

Az Everness-Senior Egyesület szervezésében 2017. november 25-én a dunavarsányi Petőfi Klubban megvalósult az Everness-elv: tudatosság, feltöltődés, közösség. Mindennapi életünket segítő témák, remek előadók, befogadó közösség várta az érdeklődőket. A programot Nagy Sándor rapid masszázs bemutatójával kezdtük. A 8-10 perces kezelés hatékonyságának titka, hogy egyenletes ritmusban dolgozva, folyamatosan passzív lendületben tartják az alany testét és izmait, amelyek ellazulnak és energetizálódnak. A jelen lévők ki is próbálhatták a rapid masszázs jótékony hatását.

TRIBALI EGY KICSIT KÖZELEBBRŐL

Darkó Katalin interjúja

TRIBALI EGY KICSIT KÖZELEBBRŐL

2017-11-27

Idén újra ellátogat hozzánk a TRIBALI zenekar kavalkádos, megröptetős világzenei egyvelegével. Felidézzük a velük készült korábbi interjút.


Everness: Tribali – mit rejt ez a név?


Tribali: Az együttest Antoine, a dobosunk alapította, és az ő ötlete volt a „Tribali” név is, ami máltaiul annyit jelent, hogy „egy népcsoportból, törzsből való”. A „tribe” szó más nyelvekben is megtalálható. Zenénkben, mely felidézi a világ minden táján fellelhető különböző törzsi zenei dallamokat és ritmusokat, több féle ütőshangszert és más különleges hangszert, mint például a didgeridoot és szitárt is használunk.


 

TANTRA ECSTASY: A MŰVÉSZET, MINT BEAVATÁS A TANTRÁBAN

A Tantra Ecstasy művészcsoport írása

TANTRA ECSTASY: A MŰVÉSZET, MINT BEAVATÁS A TANTRÁBAN

2015-12-20

A művészet, a legegyszerűbben meghatározva, az a jellegzetesen emberi tevékenység, amely nyomán létrejöhet az esztétikai élmény. Ez a gyönyör érzésével rokon tudatállapot, ilyenkor rejtélyes módon egész lelkünket, lényünket kitölti.


A művészet és a Tantra szoros kapcsolatban áll egymással
A művészet mindig is fontos szerepet töltött be a Tantra módszertanában, mint a szellemi fejlődés megvalósításának egyik fontos eszköze, amely könnyen hozzáférhető úgy az alkotói, mint a befogadói számára. A szellemi hagyományok szerint minden más emberi tevékenység közül a művészet áll legközelebb a spiritualitáshoz. Közelebb, mint a tudomány, mint a filozófia és paradox módon közelebb, mint a vallás. A dolgok rejtett lényegének feltárására irányuló törekvés, az Istenivel való kapcsolat az alkotói folyamat révén, a vágy, hogy a láthatatlan valóságot érzékelhetővé tegyük úgy önmagunk, mit mások számára, mind mind a művészet és a szellemiség közös vonásai.

ITT A FESZTIVÁL HIVATALOS KÓKUSZVIZE!

Kókusztej vagy kókuszvíz, de mi a különbség?

ITT A FESZTIVÁL HIVATALOS KÓKUSZVIZE!

2015-12-13

Adott egy gyümölcs, aminek az érési folyamatában rengeteg dolog történik. Például az, hogy amikor még zöld, akkor közel 3-4 dl tiszta kókuszvíz van benne. Ezt 3-6 hónapos érettségi korában nyerik ki belőle. Ezután kezd el besárgulni, majd a végén barnás lesz, amikor „megöregszik”. Ilyenkor már jóval kevesebb a benne lévő folyadék, és sajnos közel sem olyan értékes és tápláló, mint fiatalabb korában. Az íze ugyanakkor kissé édesebb lesz és dominánsabb benne a kókusz íz.


Amikor kemény a héja és barna, akkor találkozhatunk a benne lévő fehér hússal, aminek pürésítéséből, illetve pépesítésével víz hozzáadásával készítik el a kókusztejet. Ezt használják előszeretettel a gasztronómiában is.

VÉRIVÓ BUDDHÁK, AVAGY A MEGVILÁGOSODÁS GYÖNYÖRŰ SZIGORÚSÁGA

Városi Jógik: Virág és Magunam

VÉRIVÓ BUDDHÁK, AVAGY A MEGVILÁGOSODÁS GYÖNYÖRŰ SZIGORÚSÁGA

2015-12-06

A megvilágosodás nem csupán mosoly az arcon, ha sikerül időnként belépnünk az igazság természetébe, meglepődünk. A szabadság nem szelíd és nem békés, hanem ezeken a minőségeken túli.


Miért nem nevet minden megvilágosodott? 
Talán láttál már képeket, fotókat vagy festményeket híres mesterekről, hegyekben élő remetékről. Vannak, akik derűsen mosolyognak, sőt, hangosan kacagnak, de vannak szigorú, haragos tekintetűek is, akikre nem könnyű hosszan nézni. Amikor vágyódva közeledünk a megvilágosodás felé, számos elképzelésünk van a szabadságról. Szeretnénk hinni, hogy egy békés, szelíd, szeretetreméltó és tiszta tudatállapot vár ránk, tele fénnyel és boldogsággal. Szeretnénk hinni, hogy a felébredésünk mindenkit boldoggá tesz majd, kivétel nélkül. Amikor azonban betekintéseink lesznek a megvilágosodás áldásába, vagyis sikerül időnként belépnünk az igazság természetébe, meglepődünk.

MI A KÜLÖNBSÉG A JÓ ÉS A ROSSZ JÁTÉK KÖZÖTT?

Óvári Andrea – fejlesztő pedagógus

MI A KÜLÖNBSÉG A JÓ ÉS A ROSSZ JÁTÉK KÖZÖTT?

2015-11-29

Játékok egy feljesztő pedagógus szemével


A játékoknak óriási szerepe van egy gyermek életében, hiszen ez fejlesztheti a képességeit és kreativitását, ezért érdemes megfontolni mi az, ami az adott korban, illetve a fejlődési szakaszban a legideálisabb számára.
Köztudott, hogy a gyermeki lét alapvető tevékenysége a játék.  A játék által fejlődik a gyermek észlelése, mozgása, gondolkodása, kreativitása, személyisége. A játék belső motiváció által indított tevékenység, ennek következtében a gyermek szabályozza tartalmát, intenzitását, kezdetét és végét. A gyermek belső motivációjából fakadó játék nem fárasztó számára. A játék-tevékenység örömöt és egyfajta kielégülést okoz. Fontos megjegyezni, hogy a játék nem csupán a gyermekkorra jellemző, végigkíséri az embert egész élete során, természetesen a jellemző játékformák életkoronként változnak és az évek előrehaladtával az egyén egyre kevesebb időt tölt vele. 

SZERETETBUROKKAL A NYUGALOMÉRT

Interjú

SZERETETBUROKKAL A NYUGALOMÉRT

2015-11-22

Ha az Everness Fesztivál után otthon is szeretnéd kiélvezni a hang és a zene gyógyító, harmonizáló erejét, tarts a Hangutazókkal! Bársony Bálint, a zenekar egyik tagja és Bérczes Ádám mesél az új formációról.


Elmesélnétek nekünk, mi is pontosan a Hangutazók?
B.B.: A Hangutazók 2014 végén alakult elsődlegesen azzal a céllal, hogy hangtálas hangfürdőket tartsunk egzotikus és szakrális hangszerekkel kiegészítve. Több alkalommal is ellátogattunk Dunaföldvárra, ahol mindig nagy sikernek örvendett a kezdeményezésünk. Ezután elindultak rendszeres hangfürdőink a MOM Kulturális Központban is, ahol már Puskás Brigi is csatlakozott hozzánk hangtálaival. Innentől teljesen felgyorsultak az események, és egy öt fős csapattal 2015 februárjában expedícióit indítottunk Nepálba, ahol tanításokat és beavatásokat kaptunk sokgenerációs hangtálkészítő és hangtállal gyógyító családok vezetőitől, mestereitől. Utazásunkat nemcsak képben, hanem hangban is végig dokumentáltuk.

SORSFORDÍTÓ TALÁLKOZÁSRA VÁRSZ?

Lendvai Gabi szivárvány-terapeuta írása

SORSFORDÍTÓ TALÁLKOZÁSRA VÁRSZ?

2017-11-15

A saját jóllétünkkel, boldogságunkkal a szeretteinket, a környezetünkben élőket is segítjük, végső soron az egész világ jobbá tételét szolgáljuk.


Akit hív és megérint a Szivárvány, annak az élete már nem lesz többé olyan, mint azelőtt, mert a mosoly és a szeretet hatványozódik, átterjed mindenkire és visszatükröződik mindazokról, akikkel kapcsolatba kerülünk. Így voltam ezzel én is évtizedeken át. Vártam és kerestem, időnként úgy tűnt, megtaláltam, aztán elveszett, majd újra vártam és kutattam, hosszú-hosszú éveken át. Tanítóktól, könyvekből, bölcs írásokból kaptam számtalan tippet arra, hogy hol találom, ám sokáig nem értettem meg a lényeget. Később, amikor szép lassan leesett és a helyére került minden, a homlokomra csapva nevettem magamon: Hát ennyire egyszerű?! - Igen, nagyon egyszerű, hiszen mindvégig ott volt velem az, akire vártam!