Serpa sátor -

workshop sátor

Serpa sátor

A serpák azért vannak, hogy megkönnyítsék az utat.

A hegymászás egyszerre szép és nehéz. A Serpa Sátorban is évről évre olyan témákat veszün sorra, amik egyszerre szépek és nehezek. Tavaly életünk alapköveivel foglalkoztunk: élet a születés előtt, szülés és születés, kapcsolat, szexualitás, elválás, halál. Idén a család megszületését járjuk körbe, amikor minden és mindenki változik, és ebből kéne valami okosat és boldogat kifőzni.

Mivé lettem mikor apa lettem?

Idén a fiatal apák vannak a középpontban. Abban szeretnénk a segítségükre lenni, hogy könnyebben megtalálják a helyüket a születő családban, hogy enyhítsük azt az izolációt, amit sokszor megélnek, amikor megszületik az első trónörökös. Fontos hogy ott legyenek, jelen legyenek, és ehhez sokszor egyszerűen túl kevés a segítség.

Idén is olyan serpákat hívtunk segíteni, akik sok éve hegyivezetnek. Ha eljössz, ellesheted tőlük, hogyan állítsd be a hátizsákod, hogy könnyebben felérj a csúcsra, vagy hogy merre találod azokat a köteleket amiket az előtted járók már kifeszítettek.

Bár ez sokszor nem látszik, de a serpák egymásnak is segítenek. Nekik is könnyebb együtt menni, ezért mindig elkísérjük egymást is egy darabon, hogy a legjobban tudjuk segíteni azokat, akik épp a csúcsot készülik megtámadni. Egymástól is tanulunk, hogy egyre több legyen az, amit az úton később tovább tudunk adni.

Békés Emőke - Családkísérő dúla, a Békés Dúlakör szakmai vezetője
bekesemoke.hu

Haas György - Nagyvárosi serpa
setaljvelem.hu

Kamondi Zsuzsanna - Védőnő, mentálhigiénés segítő, facilitátor, MESEKŐ Alapítvány megbízott elnök
meseko.hu

Lancsin Zsuzsanna - Érintésművész, intimitás tanácsadó, dúla
gyogyitoerintes.hu

László Csaba Ferenc (Szürkemedve) - Sámán
szurkemedve.hu

Nemes Hajnal - Mentálhigiénés szakember, HTIA klinikai hipnoterapeuta, pszichológiai és szervezetfejlesztési tanácsadó, egyetemi okleveles szupervizor és coach, szakközgazdász
profihipnozis.hu

Polus Enikő - Mentálhigiénés szakember, szexuálterapeuta, tréner, pedagógus, író, előadó, a MESEKŐ Alapítvány alapítója és vezetője
meseko.hu

Solymos Péter - Hipnotizőr, mentálhigiénés szakember
hipnocoach.hu

Tuskó Krisztina - Önismereti tréner
facebook.com/lelkedtukre