MERIDIÁNCLUB® -

kínai orvoslás

MERIDIÁNCLUB®

Edit & Ning Zhang

Meridián szaktanácsadó & Tréner, Speciális Kínai Orvos, Nemzetközi Táplálkozás Szakértő

Mottónk: „A varázslat a kínai orvostudományban keresendő”

Edit: Fordító több kínai nyelvű könyv, tudományos prezentáció magyar nyelven való megjelenésében; Szinkrontolmács (kínai – magyar - angol) több előadás sorozat megrendezésénél.

Ning: Megalapítottuk Nemzetközi MeridiánClub® Egyesületünket melyen keresztül a Kínai Orvoslást, Keleti gyógymódokat és a Távol-keleti kultúrát terjesztjük. Ezáltal segítséget nyújtunk egyre több ember számára, hogy elkerülje a betegségeket s minél hosszabb ideig egészséges maradhasson.

Személyes és online formában is tartunk képzéseket többféle nyelven (magyar, angol, szlovák, cseh, olasz, francia) a világ több országában (Magyarország, Anglia, Írország, Szlovákia, Csehország, Olaszország, Franciaország, Törökország, India) a Kínai orvoslást és a Meridián Diagnosztikát kedvelő és tanulni vágyó több ezer ember számára. Célunk, hogy ezt tovább folytassuk és egyszerű, pontos, gyors, biztonságos, fájdalom mentes meridián diagnosztikával és a kínai orvoslás csodálatos meridián kezelésével segítsünk a változni vágyóknak.

A több mint 5000 éves, ősi kínai meridián csatornákon alapuló orvoslás valójában nem titokzatos. Az idők folyamán felhalmozódott, átélt emberi tapasztalatokon nyugszik és az emberi bölcsesség átadásával öröklődött. Ezt tapasztalati gyógyászatnak is nevezhetjük. Az alapvető koncepciója, hogy "Az emberi szervezet a természeti környezet szerves része". Az emberek a természetből kapják meg a mindennapi élethez szükséges alapvető elemeket a ruházkodást, élelmet, lakhatást, energiát. Az élet, az öregedés és a halál is követi a természet törvényeit. Ahhoz, hogy az ember túlélje a különböző természeti behatásokat a természet rendjével azonos életmódot szükséges folytatnia. Amint az emberek nem fordítanak kellő figyelmet a megelőzésére, megjelennek a betegségek. Az emberi szervezet meridián csatornái elzáródhatnak illetve sejtkárosodás történhet a szervezetben, ezzel egy időben fájdalom és díszkomfort érzés alakul ki. A hideg hatására, ahogy a kínai orvoslás mondja, a tüdő meridián csatorna hideget kap, eközben a vastagbél meridián csatorna is károsodik. Ilyenkor az embereknél fejfájás, láz, köhögés és egyéb tünetek jelentkezhetnek. Fontos, hogy masszázs segítségével a tüdő- és a vastagbél meridián csatorna pontjain keresztül enyhítsük a betegséget, s emellett a természetes tápanyagpótlásra is figyelmet fordítsunk, mely a sérült sejteket regenerálja, ezáltal enyhíti a betegséget. Összességében ez jelenti a visszatérést a természetes gyógymódokhoz.

A kínai orvoslás, a meridián csatornákon keresztül történő kezelés legfontosabb jellemzője, hogy aktiválja a beteg saját szervezetét (az akupunktúrás pontokon keresztül) és regeneráló képességét. Ezt egészíti ki a tápanyagok pótlása mely befejezni a sejtregenerálódási folyamatokat. A kínai orvoslásban a meridián diagnosztika, minden betegségnél egységben figyeli az emberi szervezetet; a természetet és a társadalmi hatásokat, s együttesen értelmezi azokat. Fókuszba helyezi a szervezet és a hangulat közötti kapcsolatot, mint az örömöt, a haragot vagy a szomorúságot. A negatív érzelmek a szervezet betegségét okozhatják. A kínai filozófia úgy véli, ha követjük a természet törvényeit, harmónia alakul ki ember és a természet között; így helyreáll a fizikai és mentális egészség. Így nem tűnhet álomnak egészségben megélni a 100 éves kort.

 

ZHANG EDIT MeridiánClub®

Mail: info@meridianclub.eu

Web: http://www.meridianclub.eu