Bodywork -

workshop sátor

Bodywork

Mi a bodywork?

A bodywork egy testből kiinduló, mozgáson és testtudatosságon alapuló csoportos önismereti módszer, ami a tudatod felszabadításán és a jelen érzékelésed fejlesztésén keresztül segít kapcsolatba kerülni a testeddel és az érzéseiddel. Eredetileg tánc- és mozgásterápiának hívták, amely Tánc ugyan, ha minden mozdulatod tánc, és terápia, amennyiben minden fejlődés az.

Itt azonban nem előre meghatározott mozdulatok energetikai, érzelmi és gondolati hatásait vizsgáljuk magunkban, ahogy például a jógában. Nincsenek kötött mozdulatok, formák, ászanák. A sorrend fordított: a személyiségünk és lényünk energiái, érzelmei szabadon mozdítják a testünket. A bodyworkben azon van a hangsúly, hogy az lehessen, ami van. Nem teljesítendő feladatok vannak, hanem helyzetekbe és szituációkba kerülsz, amik meghívják benned a témáidat.

A bodywork folyamatok során tapasztalt érintések és a mozdulatok korábbi emlékeket hozhatnak felszínre. Ezeknek az emlékeknek a felszínre hozása és átdolgozása segíti a jelen elakadások kezelését. A módszerben egyaránt hangsúlyt kap az egyéni és kapcsolati munka is. A módszer fő hatótényezői: a testbehozás, csoportépítés és erőforrás-keresés (bizalom, énerő), illetve a folyamatban kiemelt szerepet kap a különböző én-részek és tudatállapotok összekapcsolása is. Egy folyamat lezárulása után fontos a szavakban való megragadás és az élmények tudatosítása is.

A legigazabb mozdulataidra, a legigazabb kapcsolódásaidra találhatsz rá. Itt leteheted a szerepeidet vagy éppen felismerheted azokat, elengedheted az elvárásokat és szabadon mozdulhatsz az itt és mostban.

További információkért látogass el a bodywork.hu honlapunkra.