Kedves Látogató!
 

Szeretettel köszöntünk fesztiválunkon!

Kérjük, hogy az Általános Szerződési Feltételekben foglaltak mellett az alábbi szabályok betartásával is járulj hozzá az Everness fesztivál és a Pelso Camping területének megóvásához, illetve az Indián Nyár 2017 rendezvény békés, illetve konfliktusok és problémák nélküli lebonyolításához.

 
  1. Terület

 

1.1. A fesztiválon résztvevők biztonsága érdekében bizonyos tárgyakat és eszközöket nem hozhatsz be a rendezvény területére. Szigorúan TILOS, pirotechnikai eszközt, üvegtárgyat, robbanékony, mérgező vagy gyúlékony anyagot tartalmazó tárgyat vagy eszközt, továbbá lőfegyvert, dobócsillagot, csúzlit, 8 centiméternél hosszabb vágóélű kést, pillangó- és rugóskést, gázsprayt, illetve más, a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló mindenkori jogszabályban meghatározott tárgyat bevinni.

1.2. Bár az Everness Fesztiválon lehet sátorozni, néhány, egyébként megszokott kempingeszközt a sátrazásra kijelölt területen és a fesztivál területén (például kempingfőzőt, gázpalackot stb.) a rendezvény adottságai miatt sajnos nem használhatsz és be sem hozhatsz. Főzésre így nem lesz lehetőséged, de mindenféle táplálkozási igénynek megfelelő ételkínálattal készülünk a fesztiválon, ahogy vizet és italokat is beszerezhetsz a helyszínen.

1.3. A rendezvény területén tüzet gyújtani csak a kijelölt tűzrakó helyen, szervezőkkel történő egyeztetés után szabad.

1.4. Bódító hatású, narkotikumnak minősülő és tiltott szereket a fesztivál területére behozni, illetve ott használni szintén TILOS! Nyomatékosan felhívjuk a figyelmed, hogy ilyen jellegű szerek birtoklása és használata büntetőjogi felelősséggel járhat!

1.5. Alkoholos italt szintén nem tudsz majd behozni, továbbá kérjük, hogy a fesztivál ideje alatt ügyelj alkoholfogyasztásod mértékére, hiszen családbarát rendezvényként kisgyermekek is látogatják az eseményt.

1.6. A rendezvény területére egy darab, legfeljebb 1,5 liter űrtartalmú PET palackban hozhatsz be vizet vagy üdítőt. Kérjük, legfeljebb előrecsomagolt élelmiszert hozz magaddal, mert élelmiszerbiztonsági és közegészségügyi okokból csak ilyet áll módunkban beengedni. Étel és dohánytermék nem kereskedelmi mennyiségben lehet nálad, azaz maximum 1 karton (10 doboz) cigarettát, 10 doboz szivarkát és (mérettől függetlenül) 10 szál szivart hozhatsz magaddal. Dohánytermék vásárlására a fesztivál területén belül nem lesz lehetőség.

1.7. Dohányozni kizárólag a kijelölt területeken lehet!

1.8. Az Evernessen szívesen látjuk házi kedvenceidet is, de tudatos, felelősségteljes gazdiként a következő néhány szabályt, kérjük, tartsd be! Kutyust (a segítő kutyákon kívül) kizárólag pórázon hozhatsz be, melyet a fesztivál egész időtartama alatt tarts rajta, mert természetesen teljes körű felelősséggel tartozol érte. A fesztivál szervezőiként fenntartjuk a jogot, hogy amennyiben a többi fesztiválozó nyugalmát súlyosan, vagy testi épségét bármilyen mértékben fenyegető helyzet lép fel, úgy a kutyát és gazdáját azonnali távozásra kötelezzük. A rendezvény területére a segítő vagy vakvezető, illetve rendőrségi kutyákon kívül kizárólag szerinti szelíd, a fesztiválozók és mások életére, egészségére, testi épségére veszélyt nem jelentő, pórázon vezethető háziállatok jöhetnek be. A kutyus belépésének további feltétele oltási könyvének felmutatása, illetve egy biléta a gazda fesztivál alatt is elérhető telefonszámával. Kérjük, fokozottan ügyelj a higiéniára is, kedvenced után minden esetben takaríts fel! 
Amennyiben kedvencedet a mobilházba is szeretnéd bevinni, kérünk tájékozódj a Pelso Camping irányadó szabályzatáról foglalás előtt. Házi állat kizárólag a SUN és VENEZIA típusú mobilházba vihető be, kötelező végtakarítási díj megfizetése mellett.

1.9. Bár mi is gondoskodunk róla, hogy a fesztivál területe végig tiszta legyen, kérjük, segíts te is ebben - használd a kihelyezett szemét-, illetve szelektív hulladékgyűjtőket! A PET-palackokat kupak nélkül, összenyomott állapotban helyezd a gyűjtőkbe, hogy minél több szemét férjen el bennük!

1.10. Az őrizetlenül, így a sátrakban hagyott csomagokért sem tudunk sajnos felelősséget vállalni, ezért javasoljuk, hogy értékeidet helyezd el csomag- és értékmegőrzőnkben! Az itt elhelyezett dolgokért felelősséget vállalunk, a csomagmegőrző esetében legfeljebb csomagonként 15.000,- Ft összeghatárig, az értékmegőrző esetében pedig legfeljebb tárgyanként 50.000,- Ft összeghatárig.

1.11. A talált tárgyakat kérjük, az Értékmegőrzőben add le, illetve te is ott keresd, ha esetleg elvesztettél valamit.

1.12. A vendéglátással, a rendezőkkel, vagy bármi mással kapcsolatos észrevételekkel, panaszokkal, ötletekkel a Fesztiválközpont munkatársaihoz fordulhatsz. Az info@everness.hu e-mail címen is elérsz minket, de a fesztivál ideje alatt, 0-24 óráig a 06-1-299-0989 telefonszámon is állunk rendelkezésedre.

 
  1. Kempingezésre vonatkozó rendelkezések

A jelen szabályzat célja a Fesztivál területén igénybevehető sátorhelyek használata, valamint a kemping rendjének szabályozása.

2.1. A Fesztivál területére történő belépés a megváltott jegyen meghatározott időtartamban lehetséges. A Fesztiválbérlet, vagy jegy birtokában a Fesztivál területén a Látogatók a kijelölt sátorhelyeket a Pelso Campingben érvenyes szezonális árakon vehetik igénybe, valamint az idegenforgalmi adó összegének megtérítése mellett. Kérjük, hogy a sátorhelyek kiválasztása során légy körültekintő, és válassz számodra megfelelő pihenőhelyet.

2.2. A Fesztivál területén tüzet gyújtani szigorúan tilos, továbbá nyílt láng és bizonyos kempingeszközök használata (kempingfőző, gázpalack, stb.) nem megengedett, ezek a Fesztivál területére nem vihetők be, ott nem használhatók. Lásd 1.2-es pont

2.3. A Látogatók használhatják a Fesztivál területén biztosított elektromos és kommunális berendezéseket és felszerelést, azok rendeltetésének megfelelően.

2.4. A Fesztivál területén található strandon a Látogatók saját felelősségükre fürdőzhetnek.

2.5. A mosdókat, tusoló- és illemhelyeket azok rendeltetésének megfelelően, és tisztaságára ügyelve kell használni kérjük, hogy figyeljetek egymásra, valamint a környezet épségére, tisztaságára.

2.6. Az Everness fesztivál kizárólag a neki felróható szándékos, továbbá az emberi életet, testi épséget vagy egészséget károsító, veszélyeztető szerződésszegésért felel, ezen túlmenően kifejezetten kizárja felelősségét minden káresemény kapcsán. A sátrakban, vagy egyéb helyen őrizetlenül hagyott tárgyakért, csomagokért és értékekért az Everness felelősséget nem vállal.

2.7. A Fesztivál teljes időtartama alatt, valamint a sátorhely, illetőleg a Fesztivál területének elhagyása előtt kérjük a sátorhely és annak környezetének tisztán, rendben tartását, hulladékgyűjtő edények használatát. Tilos a Fesztivál területén található környezet rongálása, szennyezése.

2.8. Figyelemmel a Fesztivál családbarát jellegére, valamint hogy annak célja a felhőtlen kikapcsolódás és feltöltődés, a Látogatók kötelesek tiszteletben tartani a közrendet és nyugalmat a Fesztivál területén. A Látogatók pihenését és nyugalmát biztosító éjszakai időszak a Fesztivál területén 23:00 és 7:00 óra közé esik, mely időtartamban tilos a mások nyugalmát zavaró, zajos, stb. tevékenység végzése, vagy magatartás tanúsítása.

2.9. A Fesztivál területén, de különösen a sátorhelyek és mobilházak közelében a Fesztivál területén tartózkodó kutyákat és egyéb házikedvenceket pórázon, szájkosárral, gazdájának felügyelete alatt kell tartani. Lásd 1.8-as pont

2.10. Kérjük, hogy a különböző károkat, a berendezések vagy felszerelések hibáját a Látogatók késedelem nélkül jelezzék a Fesztivál szervezői felé.

2.11. A Fesztivál területére előzetes engedély nélkül gépjárművel behajtani tilos.

2.12. Amennyiben a Látogató a jelen szabályzatban foglaltakat súlyosan vagy ismételten megszegi, úgy a Fesztivál szervezői vagy közreműködő partnerei (biztonsági szakemberek) a Fesztivál területéről kivezettethetik.

2.13. A vendéglátással, a rendezőkkel, vagy egyéb kérdésekkel kapcsolatos észrevételekkel, panaszokkal, ötletekkel a Látogatók a Fesztivál honlapján megtalálható elérhetőségek bármelyikén, vagy a Fesztiválközpontban elérhető munkatársakhoz fordulhatnak.

 
  1. Parkolásra vonatkozó rendelkezések

Jelen szabályzat kiterjed a Everness Fesztivál területére, ahol a Pelso Camping területén érvényes  Házi Rend irányadó

3.1.  A Látogatók a fesztivál területén kötelesek a KRESZ előírásait teljes körűen betartani, valamint a Fesztivál területén a gyalogosan közlekedő Látogatókra mindenkor kiemelt figyelmet fordítani. A Fesztivál területén megengedett maximális sebesség: 20 km/h.

3.2. Amennyiben a Látogató a jelen szabályzatban foglaltakat súlyosan vagy ismételten megszegi, úgy a Fesztivál szervezői vagy közreműködő partnerei (biztonsági szakemberek) a parkoló területéről kivezettethetik.

3.3. A Fesztivál szervezői jogosultak a járműnek a fesztivál területéről történő elszállíttatásáról, a jármű tulajdonosa, illetve üzembentartója kockázatára és költségére gondoskodni, amennyiben a jármű akadályozza a közlekedést, más járművek parkolását, a fesztivál területére történő be- és kihajtást. Az elszállított jármű őrzéséről a Fesztivál szervezői nem gondoskodnak.

3.4. A fesztivál területén a parkolót igénybe vevő Látogató a más járműben vagy egyéb berendezésekben okozott kárért felelősséggel tartozik, az Everness nem vállal felelősséget a járművek és/vagy utasaik sérelmére a parkolók területén elkövetett, harmadik személy által okozott károkért. Az ilyen jellegű károkat a Fesztivál szervezői felé késedelem nélkül jelezni kell.

 
  1. Egyéb rendelkezések

 

4.1. Az Everness kizárólag a neki felróható szándékos, továbbá az emberi életet, testi épséget vagy egészséget károsító, veszélyeztető szerződésszegésért felel, nem köteles helytállni a harmadik személyek által okozott károkért, lopásért, sérülésekért. Az Everness kizárólag általános kármegelőzési célból, a szükséges forgalomirányítás és a parkolás biztonságának biztosítása érdekében alkalmaz biztonsági szolgálatot.

4.2. A vendéglátással, a rendezőkkel, vagy egyéb kérdésekkel kapcsolatos észrevételekkel, panaszokkal, ötletekkel a Látogatók a Fesztivál honlapján megtalálható elérhetőségek bármelyikén, vagy a Fesztiválközpontban elérhető munkatársakhoz fordulhatnak.

4.3. A jelen szabályzatban nem szabályozott kérdésekben a magyar jog rendelkezései irányadók.

 

Jó szórakozást és feltöltődést kívánunk!