Mooji -

tanító

Mooji

Anthony Paul Moo-Young, ismertebb nevén Mooji, 1954 január 29-én született Jamaikán. 1969-ben Londonba, Brixtonba költözött. Évekig a londoni West End-en dolgozott utcai portérajzolóként, majd festőként és ólomüveg művészként tevékenykedett. Később a Brixton Főiskola művésztanára lett. Sokáig Tony Moo-ként volt ismert, de manapság a szeretetteljes Mooji néven ismerik követői világszerte. 

Mooji Sri Harilal Poonja, azaz Papaji, a híres advaita mester közvetlen tanítványa. 1987-ben Mooji találkozott egy keresztény misztikussal, s ez a találkozás megváltoztatta egész addigi életét. Egy közös imádságot követően Mooji közvetlen tapasztalást nyert a bennünk élő Isteni Önvalóról. Rövid időn belül olyan mély és radikális tudatváltáson ment keresztül, hogy sokak számára, akik ismerték, úgy tűnt, egy teljesen más ember lett belőle. Spirituális tudatosságra ébredése során egy mély belső átalakulás kezdődött, amely csodás tapasztalások és mély bepillantások formájában bontakozott ki. Úgy érezte, a változás erőteljes szele végigsöpört az életén, és mély vágyat érzett arra, hogy teljes mértékben megadja magát az Isteni akaratnak. Röviddel ezután feladta tanári állását, elhagyta otthonát, és csendes, egyszerű életet kezdett élni, melyben az Isteni akarat spontán módon kezdett megnyilvánulni. Hatalmas béke járta át lényét, mely azóta sem hagyta őt el. 

1999 óta tart szatszangokat spontán beszélgetések, elvonulások, intenzív szatszangok és négyszemközti találkozók formájában azon keresők számára, akik a világ minden részéről felkeresik őt az igazság közvetlen megtapasztalásának reményében. Az advaita hagyomány modernkori tanítói közül csak kevesen magyarázzák oly káprázatos tisztasággal, szeretettel és tekintéllyel az Én ismeretét és az önvaló-kutatás módszerét, mint Mooji. Mooji jelenlétéből olyan, egyfajta személytelenül meghitt, szeretetteljes és örömteli energia árad, mely a játékosság és a ’tekintély’ különös keverékeként lengi körül lényét. Stílusa közvetlen, érthető, együttérző és gyakorta humoros. Ha egyszer ’foglyul ejtenek’ a kérdései, úgy tűnik, nincs menekvés. Oly fáradhatatlanul és ’könyörtelenül’ vizsgálódik, és oly rendíthetetlen a hozzáállása, hogy az ’én’-képzetről menthetetlenül kiderül, hogy mentális kitaláció csupán, amikor formaként ismerjük fel abból a formanélküli tudatból szemlélve, akik vagyunk.

Programok

  • Stream - 2017.06.23. 17:30 (Evernessia)