Az Everness Fesztivál házirendje, parkolási és kempingszabályzata

Kedves Látogató, szeretettel köszöntünk fesztiválunkon!

Kérjük, hogy az Általános Szerződési Feltételekben foglaltak mellett az alábbi szabályok betartásával is járulj hozzá az Everness Fesztivál területének megóvásához, illetve a rendezvény békés, illetve konfliktusok és problémák nélküli lebonyolításához.

 1. A fesztiválon résztvevők biztonsága érdekében bizonyos tárgyakat és eszközöket nem hozhatsz be a rendezvény területére. Szigorúan TILOS, pirotechnikai eszközt, üvegtárgyat, robbanékony, mérgező vagy gyúlékony anyagot tartalmazó tárgyat vagy eszközt, továbbá lőfegyvert, dobócsillagot, csúzlit, 8 centiméternél hosszabb vágóélű kést, pillangó- és rugóskést, gázsprayt, illetve más, a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló mindenkori jogszabályban meghatározott tárgyat bevinni.
 2. Bár az Everness Fesztiválon lehet sátorozni, néhány, egyébként megszokott kempingeszközt (például kempingfőzőt, gázpalackot stb.) a rendezvény adottságai miatt sajnos nem használhatsz és be sem hozhatsz. Főzésre így nem lesz lehetőséged, de mindenféle táplálkozási igénynek megfelelő ételkínálattal készülünk a fesztiválon, ahogy vizet és italokat is beszerezhetsz a helyszínen.
 3. A rendezvény területén tüzet gyújtani szigorúan tilos!
 4. Bódító hatású, narkotikumnak minősülő és tiltott szereket a fesztivál területére behozni, illetve ott használni szintén TILOS! Nyomatékosan felhívjuk a figyelmed, hogy ilyen jellegű szerek birtoklása és használata büntetőjogi felelősséggel járhat!
 5. Alkoholos italt szintén nem tudsz majd behozni, továbbá kérjük, hogy a fesztivál ideje alatt ügyelj alkoholfogyasztásod mértékére, hiszen családbarát rendezvényként kisgyermekek is látogatják az eseményt.
 6. A rendezvény területére egy darab, legfeljebb 1,5 liter űrtartalmú PET palackban hozhatsz be vizet vagy üdítőt. Kérjük, legfeljebb előrecsomagolt élelmiszert hozz magaddal, mert élelmiszerbiztonsági és közegészségügyi okokból csak ilyet áll módunkban beengedni. Étel és dohánytermék ésszerű keretek között, tehát nem kereskedelmi mennyiségben lehet nálad, azaz maximum 1 karton (10 doboz) cigarettát, 10 doboz szivarkát és (mérettől függetlenül) 10 szál szivart hozhatsz magaddal. Dohánytermék vásárlására a fesztivál területén belül nem lesz lehetőség.
 7. Dohányozni kizárólag a kijelölt területeken lehet!
 8. Az Evernessen szívesen látjuk házi kedvenceidet is, de tudatos, felelősségteljes gazdiként a következő néhány szabályt, kérjük, tarts be! Kutyust (a segítő kutyákon kívül) kizárólag pórázon hozhatsz be, melyet a fesztivál egész időtartama alatt tarts rajta, mert természetesen teljes körű felelősséggel tartozol érte. A fesztivál szervezőiként fenntartjuk a jogot, hogy amennyiben a többi fesztiválozó nyugalmát súlyosan, vagy testi épségét bármilyen mértékben fenyegető helyzet lép fel, úgy a kutyát és gazdáját azonnali távozásra kötelezzük. A rendezvény területére a segítő vagy vakvezető, illetve rendőrségi kutyákon kívül kizárólag az általános közfelfogás szerinti szelíd, a fesztiválozók és mások életére, egészségére, testi épségére veszélyt nem jelentő, pórázon vezethető háziállatok jöhetnek be. A kutyus belépésének további feltétele oltási könyvének felmutatása, illetve egy biléta a gazda fesztivál alatt is elérhető telefonszámával. Kérjük, fokozottan ügyelj a higiéniára is, kedvenced után minden esetben takaríts fel!
 9. Bár mi is gondoskodunk róla, hogy a fesztivál területe végig tiszta legyen, kérjük, segíts te is ebben - használd a kihelyezett szemét-, illetve szelektív hulladékgyűjtőket! A PET-palackokat kupak nélkül, összenyomott állapotban helyezd a gyűjtőkbe, hogy minél több szemét férjen el bennük!
 10. Az őrizetlenül, így a sátrakban hagyott csomagokért sem tudunk sajnos felelősséget vállalni, ezért javasoljuk, hogy értékeidet helyezd el csomag- és értékmegőrzőnkben! Az itt elhelyezett dolgokért felelősséget vállalunk, a csomagmegőrző esetében legfeljebb csomagonként 15.000,- Ft összeghatárig, az értékmegőrző esetében pedig legfeljebb tárgyanként 50.000,- Ft összeghatárig.
 11. A talált tárgyakat kérjük, a Fesztiválközpontban add le, illetve te is ott keresd, ha esetleg elvesztettél valamit.
 12. A vendéglátással, a rendezőkkel, vagy bármi mással kapcsolatos észrevételekkel, panaszokkal, ötletekkel a Fesztiválközpont munkatársaihoz fordulhatsz. Az info@everness.hu e-mail címen is elérsz minket, de a fesztivál ideje alatt, 0-24 óráig a 06-20-318-9135 telefonszámon is állunk rendelkezésedre.

Kempingezésre vonatkozó rendelkezések

A jelen szabályzat célja a Fesztivál területén igénybevehető sátorhelyek használata, valamint a kemping rendjének szabályozása. 

 1.   A Fesztivál területére történő belépés a megváltott jegyen meghatározott időtartamban lehetséges. A Fesztiválbérlet, vagy jegy birtokában a Fesztivál területén a Látogatók a kijelölt sátorhelyeket ingyenesen – az idegenforgalmi adó összegének megtérítése mellett – vehetik igénybe. Kérjük, hogy a sátorhelyek kiválasztása során légy körültekintő, és válassz számodra megfelelő pihenőhelyet.
 2. A Part Üdülőhöz tartozó, de a Fesztivál területén kívül eső szálláshelyek foglalásával, értékesítésével kapcsolatosan a Part Üdülő munkatársai tudnak bővebb felvilágosítást nyújtani.
 3. A Fesztivál területén tüzet gyújtani szigorúan tilos, továbbá nyílt láng és bizonyos kempingeszközök használata (kempingfőző, gázpalack, stb.) nem megengedett, ezek a Fesztivál területére nem vihetők be, ott nem használhatók.
 4. A Látogatók használhatják a Fesztivál területén biztosított elektromos és kommunális berendezéseket és felszerelést, azok rendeltetésének megfelelően.
 5. A Fesztivál területén található strandon a Látogatók saját felelősségükre fürdőzhetnek.
 6. A mosdókat, tusoló- és illemhelyeket azok rendeltetésének megfelelően, és tisztaságára ügyelve kell használni kérjük, hogy figyeljetek egymásra, valamint a környezet épségére, tisztaságára.
 7.  Az Everness kizárólag a neki felróható szándékos, továbbá az emberi életet, testi épséget vagy egészséget károsító, veszélyeztető szerződésszegésért felel, ezen túlmenően kifejezetten kizárja felelősségét minden káresemény kapcsán. A sátrakban, vagy egyéb helyen őrizetlenül hagyott tárgyakért, csomagokért és értékekért az Everness felelősséget nem vállal.
 8. A Fesztivál teljes időtartama alatt, valamint a sátorhely, illetőleg a Fesztivál területének elhagyása előtt kérjük a sátorhely és annak környezetének tisztán, rendben tartását, hulladékgyűjtő edények használatát. Tilos a Fesztivál területén található környezet rongálása, szennyezése.
 9.  Figyelemmel a Fesztivál családbarát jellegére, valamint hogy annak célja a felhőtlen kikapcsolódás és feltöltődés, a Látogatók kötelesek tiszteletben tartani a közrendet és nyugalmat a Fesztivál területén. A Látogatók pihenését és nyugalmát biztosító éjszakai időszak a Fesztivál területén 23:00 és 7:00 óra közé esik, mely időtartamban tilos a mások nyugalmát zavaró tevékenység végzése, vagy magatartás tanúsítása.
 10. A Fesztivál területén, de különösen a sátorhelyek közelében a Fesztivál területén tartózkodó kutyákat és egyéb házikedvenceket pórázon, szájkosárral, gazdájának felügyelete alatt kell tartani.
 11. Kérjük, hogy a különböző károkat, a berendezések vagy felszerelések hibáját a Látogatók késedelem nélkül jelezzék a Fesztivál szervezői felé.
 12. A Fesztivál területére előzetes engedély nélkül gépjárművel behajtani tilos.
 13. Amennyiben a Látogató a jelen szabályzatban foglaltakat súlyosan vagy ismételten megszegi, úgy a Fesztivál szervezői vagy közreműködő partnerei (biztonsági szakemberek) a Fesztivál területéről kivezettethetik.
 14. A vendéglátással, a rendezőkkel, vagy egyéb kérdésekkel kapcsolatos észrevételekkel, panaszokkal, ötletekkel a Látogatók a Fesztivál honlapján megtalálható elérhetőségek bármelyikén, vagy a Fesztiválközpontban elérhető munkatársakhoz fordulhatnak.
 15. A jelen szabályzatban nem szabályozott kérdésekben a magyar jog rendelkezései irányadók. 

Parkolásra vonatkozó rendelkezések

 1. Jelen szabályzat kiterjed a Fesztivál területére, valamint a Fesztivál közelében kijelölt őrzött és ingyenes parkolókra, valamint a kijelölt parkolóban ideiglenes jelleggel hagyott gépjárművekre. 
 2.         Fesztivál területére az Everness által kiadott előzetes engedély nélkül gépjárművel behajtani tilos. Behajtási engedéllyel rendelkező személyek – így az üdülő és a faházak vendégei, valamint az Fesztivál szervezői, a szolgáltatók és az előadók – is kötelesek a KRESZ előírásait teljeskörűen betartani, valamint a Fesztivál területén a Látogatókra mindenkor kiemelt figyelmet fordítani. A Fesztivál területén megengedett maximális sebesség: 20 km/h. A Fesztivál területén az üdülőben megszálló Látogatók számára szobánként egy parkolóhely biztosított.
 3.          Az Everness ezen kívül a Fesztivál helyszínének közelében kijelölt őrzött parkolóhelyet biztosít, melyről a térítés ellenében igénybevett parkolóból ingyenesen biztosított fesztiválbuszokkal lehetséges a Fesztivál helyszínének megközelítése. A Fesztivál szervezői Balatonakarattyán belül, illetve Balatonkeneséig rendszeres menetrend szerint közlekedő – nem akadálymentes – fesztiválbuszokat üzemeltetnek a Fesztivál időtartama alatt, továbbá lehetőség van kedvezményes taxiszolgáltatás igénybevételére is.
 4.         A kijelölt őrzött parkolóba való behajtás a bejáratnál elhelyezett utasítást adó, figyelmeztető, korlátozó és tiltó forgalomtechnikai táblákon lévő szabályok betartásával, térítés ellenében (a parkolójegy megváltásával) történhet. A parkoló igénybevételének díja: 1000 Ft/autó/nap.
 5.       Emellett a Fesztivál helyszínének közelében kijelölt, ingyenes parkolóhely is igénybevehető.
 6.   5   A kijelölt parkoló igénybevételével a Látogató elfogadja a jelen szabályzatban foglalt rendelkezéseket, egyúttal tudomásul veszi, hogy a gépjármű őrzésén túlmenően, a parkolás során a gépjárműben keletkezett károkért, a gépjárműben hagyott tárgyakért, értékekért az Everness felelősséget nem vállal.
 7.      A kijelölt ingyenes parkolóhelyen leállított járművek tekintetében az Everness azok őrzését nem biztosítja, a gépjárműért, annak őrzéséért, a gépjárműben keletkezett károkért, valamint a gépjárműben hagyott tárgyakért, értékekért az Everness felelősséget nem vállal, felelősségét kifejezetten kizárja.
 8.       A parkolók területe kizárólag gépjármű parkolására, míg a parkolókhoz vezető utak, azok gépjárművel való megközelítésére szolgálnak. A járműveket a parkolókban úgy kell leállítani, hogy azok kizárólag a kijelölt parkolóhelyet foglalják el, figyelemmel a környező járművekre is. A jármű leállítását követően a Látogató az előírásoknak megfelelően köteles a járművet lezárni, a kéziféket behúzni, ezzel is megelőzve a károk bekövetkezését és biztosítva a vagyonvédelmet.
 9.      A parkoló területén a KRESZ szabályai érvényesek, az Everness munkatársainak utasításait a többi Látogató és a parkoló zavartalan igénybevételének biztosítása érdekében be kell tartani.
 10.        A parkoló területén a gyalogosoknak körültekintően, fokozott figyelemmel kell közlekedniük.
 11.        A parkoló a Fesztivál ideje alatt folyamatosan, 0-24 órában üzemel.
 12.      A parkolóba való behajtás nem lehetséges, ha azt az Fesztivál szervezői bármely rendkívüli esemény miatt lezárták, vagy a parkoló megtelt. A Fesztivál szervezői jogosultak a parkolók, és az ahhoz vezető utak részben vagy egészben történő lezárására, a forgalom korlátozására. Ezesetben a Fesztivál szervezői irányítják a forgalmat, tájékoztatást nyújtanak a korlátozás várható időtartamáról, illetőleg a korlátozásra, lezárásra okot adó esemény elmúltával késedelem nélkül megnyitják a lezárt területet.
 13.      A parkolójegyet a parkolóból való kihajtásig meg kell őrizni, a parkolójegy elvesztéséről késedelem nélkül értesíteni kell a Fesztivál szervezőit. A parkolójegy elvesztéséből eredő károk kizárólag az érintett Látogatót terhelik. A Fesztivál szervezői nem kötelesek vizsgálni vagy ellenőrizni, hogy az érvényes és kifizetett parkolójeggyel történő kihajtáskor, az arra jogosult vezeti-e a járművet.
 14.        Tilos a parkoló területén a dohányzás, vagy nyílt láng használata, a parkoló normál üzemmenetének, más gépjárművek parkolásának akadályozása, olyan gépjármű leállítása, amelynek üzemanyagtartályából gáz vagy olaj szivárog, továbbá a rendszám nélküli, vagy a közlekedési előírásoknak nem megfelelő gépjármű leállítása. Tilos a parkoló területén a leállított járműveken szerviz munkálatokat végezni.
 15.      Amennyiben a Látogató a jelen szabályzatban foglaltakat súlyosan vagy ismételten megszegi, úgy a Fesztivál szervezői vagy közreműködő partnerei (biztonsági szakemberek) a parkoló területéről kivezettethetik.
 16.      A Fesztivál szervezői jogosultak a járműnek a Parkoló területéről történő elszállíttatásáról, a jármű tulajdonosa, illetve üzembentartója kockázatára és költségére gondoskodni, amennyiben a jármű akadályozza a közlekedést, más járművek parkolását, a parkolóba történő be- és kihajtást. Az elszállított jármű őrzéséről a Fesztivál szervezői nem gondoskodnak.
 17.       A parkolót igénybe vevő Látogató a más járműben vagy egyéb berendezésekben okozott kárért felelősséggel tartozik, az Everness nem vállal felelősséget a járművek és/vagy utasaik sérelmére a parkolók területén elkövetett, harmadik személy által okozott károkért. Az ilyen jellegű károkat a Fesztivál szervezői felé késedelem nélkül jelezni kell.
 18.       Az Everness kizárólag a neki felróható szándékos, továbbá az emberi életet, testi épséget vagy egészséget károsító, veszélyeztető szerződésszegésért felel, nem köteles helytállni a harmadik személyek által okozott károkért, lopásért, sérülésekért. Az Everness kizárólag általános kármegelőzési célból, a szükséges forgalomirányítás és a parkolás biztonságának biztosítása érdekében alkalmaz biztonsági szolgálatot.
 19.     A vendéglátással, a rendezőkkel, vagy egyéb kérdésekkel kapcsolatos észrevételekkel, panaszokkal, ötletekkel a Látogatók a Fesztivál honlapján megtalálható elérhetőségek bármelyikén, vagy a Fesztiválközpontban elérhető munkatársakhoz fordulhatnak.
 20.      A jelen szabályzatban nem szabályozott kérdésekben a magyar jog rendelkezései irányadók. 

 

Jó szórakozást és feltöltődést kívánunk!